“ŽiviFest”:Večeras pauza-sutra nastavak dramom Amerika

Zbog Dana žalosti koji je proglašen u Federaciji BiH, a nakon tragičnog stradanja 7 građana Brčkog, predstava “Amerika”, Pozorišta D21 iz Praga, koja je trebala biti odigrana večeras, biće odigrana sutra (28.10.2021.), u 17 sati.

Poslije predstave “Amerika”, igra se predstava “Ivanovo samoubistvo”, Gradskog pozorišta Semberija, u terminu od 20 sati.Dakle, isto veče dvije predstave-“Amerika” i “Ivanovo samoubistvo”.

Sinoć je igrana predstava “Heroj nacije”, koja je odigrana 6. dana ŽivogFesta.Do petka,29.oktobra, osim dvije pomenute predstave koje se igraju u četvrtak, ostaje nam na zatvaranju “ŽivogFesta”domaća predstava “Bosanski špijun”u izvođenju Gradskog pozorišta Živinice.

Umjetnički rukovodilac BKC Živincie Elmir Krivalić je izjavio šta nas čeka na kraju “ŽivogFesta”:

“Naš grad je bio uspješan domaćin Internacionalnog festivala “ŽiviFest”kojeg prvi puta organizujemo i nadam se da će to prerasti u tradiciju.To je zaista veliki teatarski projekat, a posjetiocima je pružena prilika vidjeti kvalitetne predstave.Bitno je istaći da će žiri “ŽiviFest”, u sastavu Vlado Kerošević iz Tuzle, dr.Ljiljana Čekić iz Banja Luke i dr.Almir Bašović iz Sarajeva, proglasti kome će pripasti nagrade.

Na svečanom zatvorenju “ŽiviFest”bit će dodjeljene nagrade za najbolje predstave Zlatko Jugović i Dževad Zejćirović, te dodjelom nagrada za najbolju glumicu i najboljeg glumca festivala”./Š.G./