Fond Prometej dodjeljuje stipendije: Prijave u toku

Mladi u Bosni i Hercegovini se suočavaju sa velikim izazovima u periodu studiranja. Troškovi za knjige, smještaj i hranu mogu biti jako veliki, a sredstva koja dobijaju od roditelja ili koja mladi mogu zaraditi od povremenih sezonskih poslova su često nedovoljna. Upravo zbog toga osnovan je Fond Prometej za stipendiranje studenata Univerziteta u Tuzli.

Fond Prometej osnovala je 2017. godine grupa mladih na početku svoje karijere vjerujući da svako od nas može i treba doprinijeti razvoju našeg društva. Osnivači fonda žele podržati mlade u njihovim naporima da se obrazuju, budu aktivni članovi zajednice i budu nosioci razvoja i emancipacije BH društva.

Cilj koji su postavili osnivači Fonda Prometej je da ovaj fond pomogne perspektivnim studentima Univerziteta u Tuzli da lakše završe studij, ali i da kroz aktivno djelovanje u društvenoj zajednici promoviraju vrijednosti građanskih sloboda, demokratije, antifašizma, sekularizma i solidarnosti.

Aplicirati za stipendije mogu studenti Univerziteta u Tuzli koji su državljani Bosne i Hercegovine starosti između 18 i 25 godina, a prvi put su upisali drugu ili višu godinu dodiplomskog studija.

Stipendije iznose 150KM mjesečno po jednom stipendisti/kinji, a stipendiranje se vrši za period od jedne godine. Ukupna vrijednost godišnje stipendije je 1.800KM.

Poziv je otvoren od 20. septembra do 20. oktobra 2019. godine.

Prijavni obrazac je potrebno popuniti i dostaviti putem e-maila na adresu prometej@fondacijatz.org , a tvrdi primjerak potpisati i poslati poštom ili donijeti lično u službene prostorije Fondacije na adresu Pozorišna 13, 75000 Tuzla, BiH.

Za više informacija možete nas kontaktirati na telefon 035 362 830 ili putem email-a: http://www.fondacijatz.org/page/39/7593