Hotel Ahmedić: Ekskluzivni Dom za starija lica

Ekskluzivni Dom za starija lica – Hotel Ahmedic je jedini hotel ovog tipa osposobljen za brigu starijih i iznemoglih osoba. Pored svakodnevne pažnje i njege koja im je posvećena, kao i pomoći za obavljanje osnovnih životnih potreba, ova ustanova nudi društvene aktivnosti i medicinsku njegu svojim korisnicima, koja im je prijeko potrebna. Svojim položajem u blizini jezera Modrac, a daleko od gradske buke, našim korisnicima zagarantovan je ugodan boravak u prirodnom okruženju. Cjelokupan objekat je u potpunosti klimatizovan i pokriven sa 24-satnim video nadzorom.

SMJESTAJ

Dom je opremljen apartmanima sa posebnim kupatilima, balkonima, televizijom i klima uređajima, savremenom kuhinjom, restoranom, prostorom za rehabilitaciju, te uređenim vrtom sa staklenicima koje korisnici mogu koristiti za uzgoj povrća, voća i drugih biljaka.

REHABILITACIJA

Fizikalna terapija pruža usluge ljudima u cilju razvijanja, održavanja i obnavljanja maksimalne funkcionalne pokretljivosti i funkcionalne sposobnosti u svim životnim dobima. Fizioterapija se bavi prepoznavanjem i povećanjem mogućnosti pokreta unutar područja unapređenja, prevencije, tretmana i rehabilitacije.

MEDICINSKI NADZOR

Korisnici doma imaju 24-satni nadzor i medicinsku njegu od strane iskusnog i stručnog osoblja. Ističemo da naša ustanova poseban akcenat stavlja na kvalitet medicinskih usluga (koje su u domenu jedne socijalne ustanove).

SOCIJALNA ZASTITA

Socijalna zastita je društvena djelatnost koja ima za cilj da pruži zaštitu lica u stanju socijalne potrebe. Jedan od segmenata socijalne zaštite je i zaštita starijih lica. Često starije osobe nisu u stanju da same obave poslove vezane za osnovne životne potrebe, a porodica i okruženje nisu u mogućnosti da im pomognu. U ovakvim slučajevima smještaj u dom je idealno rješenje.

Ekskluzivni Dom za stara lica – Hotel Ahmedić nalazi se u Lukavcu, Mosorovac bb. Možete nas kontaktirati na brojeve telefona:

+ 387 35 543 276

+ 387 61 683 939

e.mail: info@ahmedic.ba

www.hotelahmedic.ba