Produženje važnosti dokumenata Ministarstva prometa

Obzirom da je proglašeno stanje nesreće izazvano koronavirusom, te da se nastoji što više smanjiti bespotrebno kretanje građana Federalno ministarstvo prometa i komunikacija donijelo je rješenje broj: 1/6-23-13-1735/20 od 24.03.2020. godine kojim se produžava važnost svih dokumenata koje izdaje ovo ministarstvo i kantonalna ministarstva nadležna za saobraćaj, a na temelju Zakona o cestovnom prijevozu Federacije Bosne i Hercegovine.

Važnost svih izdatih dokumenata navedenih u tački 2. navedenog rješenja produžava se do 30 dana nakon ukidanja vanrednog stanja.

Obavještavamo sve prevoznike sa područja Tuzlanskog kantona da ukoliko ipak žele podnijeti zahtjev za izdavanje nekog od dokumenata koje izdaje Ministarstvo da to rade slanjem zahtjeva sa svom propisanom dokumentacijom putem pošte na adresu Rudarska br. 57. Tuzla, za Ministarsvo trgovine, turizma i saobraćaja.

Sva gotova rješenja se podnosiocima zahtjeva dostavljaju putem pošte, te je neophodno da zahtjevi budu uredno popunjeni, sa tačnom adresom i brojem telefona u slučaju potrebe dodatne dopune zahtjeva.

Prilog: Rješenje Federalnog ministarva prometa i komunikacija