ADEN: Predstoji širenje prodajnih objekata u susjedne općine

Mada je do kraja godine ostalo još dvadesetak dana, u firmama svode račune i “vagaju” postignute poslovne rezultate. Među uspješnijim firmama u gradu svakako je DOO Aden, koja se bavi trgovinskom djelatnošću. Konkurecija je velika, ali rezultati ne izostaju.

Direktor Šefket Salihodžić kaže da je moglo i bolje, posebno u investiranju i širenju prodajne ponude:

“Za 11 proteklih mjeseci smo plan prebacili 15 odsto, a pošto je decembar najprometniji u godini, očekujem još bolje rezultate.Tokom 30 prethodnih godina, od kada smo osnovali firmu Aden, otvorili smo prodajne objekte u Podgajevima, Đurđeviku, Suhoj, te živiničkim mjesnim zajednicama Rudar i Centar / Bulevar i kod NLB/, a značajno smo proširili prodajne kapacitete u sjedištu firme Robna kuća ADEN, gdje u Hipermarketu i Salonu namještaja, bijele tehnike i pokućstva potrošačima nudimo širok izbor najraznovrsnijih roba od preko 20 hiljada raznih proizvoda”.

U Adenu namjeravaju u središnjem Hipermarketu u Ulici Pašage Gogića podići još jedan sprat sa novim sadržajima, prikladnim za sve uzraste naših sugrađana, gdje bi, osim kupovine, mogli korisno utrošiti slobodno vrijeme.

“Želimo više ulagati i investirati, kako bi zadovoljili potrebe kupaca još više.To će omogućiti i porast broja zaposlenih, jer nastojimo što više mladih angažovati i dati svoj doprinos da oni ostaju ovdje, a ne da traže sreću u stranim zemljama.Mi ćemo tokom iduće-2019.godine, nastojati izgraditi dva objekta van naše općine i to će biti na području općina Tuzle i Kladnja.Nadamo se da nećemo imati teškoća oko pribavljanja raznih dozvola i dokumentacije, te da će se taj proces ubrzati”, istako je direktor Adena Šefket Salihodžić./Š.Gadžo/