Biznis kafa 3:Ekonomija i poduzetništvo u postpandemijskom društvu

Mladi poduzetnici će sve izazove na koje nailaze najbolje rješiti u direktnom razgovoru sa drugim poduzetnicima i stručnjacima. Fondacija tuzlanske zajednice zbog toga poziva mlade poduzetnike i one koji žele to da postanu da prisustvuju na jedinstvenom događaju „Biznis kafa 3“.

Tema ove treće po redu „Biznis kafe“ je Ekonomija i poduzetništvo u postpandemijskom društvu, utjecaj psihologije očekivanja na ekonomiju i potrošnju, panel diskusija, a događaj se održava 26.06.2020,petak, Bašta Restorana Hashtag #Autor Tuzla,  15.00 h – 16.30 h.

Učesnici panel diskusije na „Biznis kafi 3“ će biti uspješni biznisi, mladi start-up poduzetnici i predstavnici Grada Tuzla kao i predstavnici Ekonomskog fakulteta u Tuzli. Glavni uvodničar na diskusiji biće prof.dr. Bahrija Umihanić, ekspert za poduzetništvo i redovni profesor na Ekonomskom fakultetu u Tuzli.Takođe u okviru Biznis kafe prof.dr. Jasmina Okičić, vanredni profesor sa Ekonomskog fakulteta u Tuzli će prezentovati rezultate istraživanja„Ekonomske strategije domaćinstava u uslovima stanja pandemije korona virusa (COVID-19)“.Ispred Grada Tuzla na panelu će biti gospodin mr.sc. Esmir Spahić a iz biznis sektora direktor Cestotehnik doo Tuzla gospodin Adnan Sijerčić.

Na „Biznis kafi 3“ Fondacija će dodijeliti i grantove od po 5.000 KM kreatorima najuspješnijih poduzetničkih ideja u okviru projekta „Brzi start up“ te certifikate i priručnike ostalim učesnicima projekta. Poduzetništvo se uči a kontakti i savjeti poslovnih ljudi koji su već uspjeli sa svojim poduzetničkim idejama su ključ za razvijanje kvalitetnih odnosa. Fondacija je zato za kraj osigurala priliku za networking uz prigodan koktel.

Ovaj događaj je završna aktivnost projekta „BRZI START UP“ koji se implementira u okviru Regionalnog programa lokalne demokratije na Zapadnom Balkanu – ReLOaD, koji finansira Evropska unija (EU), a implementira Razvojni program Ujedinjenih nacija (UNDP).

Broj osoba za ova događaj na otvorenom je ograničen shodno uputama nadležnih institucija i Fondacija će osigurati poštovanje svih preventivnih mjera higijensko-epidemiološke zaštite, socijalnu distancu, dezinfekciju, nošenje maski kao i druge propisane mjere i preporuke od strane nadležnih kriznih štabova.Za sve dodatne informacije o „Biznis kafi 3“ i načinu prijavljivanja budite slobodni kontaktirati Tarika Barakovića, koordinatora projekta na telefon 061 888 109 ili email: tarik@fondacijatz.org./Mr.sc. Tarik Baraković-koordinator projekta/