Bonitetno izvrsni u Banja Luci


Bisnode a Dun & Bradstreet Company organizovao je jučer susret bonitetno izvrsnih kompanija u Vinarija Jungić nadomak Banja Luke. U prekrasnom ambijentu vinograda, družile su se kompanije koje su, uprkos krizi, uspjele ne samo opstati, već i unaprijediti svoje poslovanje.


Učesnike je pozdravio Pero Ćorić, predsjednik Privredne komore Republike Srpske a Ermin Cero, savjetnik analitičko bonitetne kuće Bisnode A Dun & Bradstreet Company, predstavio je privredu BiH u postcovid vremenu i gdje su tu bonitetno izvrsne kompanije.


Dio kompanija preuzeo je i zasluženi sertifikat bonitetne izvrsnosti, relevantnu međunarodnu potvrdu kvaliteta poslovanja a činjenica da ga može imati samo 15,6% od ukupnog broja kompanija koje su predale završni izvještaj odnosno svega 3,25 od ukupnog broj aktivnih privrednih društava u BiH govori koliko su one značajne i kao pokretačka snaga privrede Bosne i Hercegovine. Republika Srpska ima 15% bonitetno izvrsnih kompanija, koje ostvaruju 45% prihoda, 59% dobiti, 53% izvoza i zapošljavaju 37% od ukupnog broja zaposlenih u ovom entitetu.


Kompanije koje su preuzele sertifikat su: Elnos Group d.o.o. Banja Luka, Imaco Systemtechnik d.o.o. Usora, Biomedic d.o.o. Banja Luka, KP Vodovod a.d. Prnjavor, Alphabet d.o.o. Banja Luka i
Špedicija Globus d.o.o. Gradiška.


Bratislav Blagojević, član Uprave za finansije i kontroling Elnos Grupe, preuzimajuću Platinasti certifikat bonitetne izvrsnosti, rekao je: Platinasti sertifikat bonitetne izvrsnosti je poslovanje naše kompanije pozicionirao u najvišu kategoriju izvrsnih među najboljima, što je svakako laskava titula koja nam u budućnosti donosi novu odgovornost i obavezu. Kao kompanija koja uspješno realizuje najsloženije elektroenergetske projekte širom regije i Evrope godinama unazad poslujemo poštujući najviše profesionalne standarde i ostvarujemo zavidne poslovne rezultate.

Naša praksa je potvrdila da su upravo sertifikati važan predznak ispred imena kompanije zahvaljujući kojem nas lako prepoznaju kao izvrsnu i sigurnu kompaniju na domaćem i međunarodnom tržištu i rado sa nama stupaju u kontakt”, i dodao: ”Jedno je sigurno, naš platinasti sertifikat bonitetne izvrsnosti ćemo shvatiti kao dodatnu motivaciju da uz primjenu najviših standarda poslovanja nastavimo put dobre energije”. /Darija Marković/

Certificirane bonitetno izvrsne kompanije upoznajte OVDJE.