DISK d.o.o među liderima biznisa TK

Na nedavno održanoj manifestaciji Glasa TK proglašeni su lideri biznisa Tuzlanskog kantona za 2019.godinu, a među dobitnicima tog visokog priznaja je i živinička firma DISK d.o.o.

Disk ima bogatu dvadesetogodišnju tradiciju u oblasti proizvodnje limenih krovova i fasada i specijalizovani su kako za prodaju bojenog i pocinčanog lima u rolni, čime podmiruju veliki dio tržišta zemalja regiona, tako i za proizvodnju svih proizvoda od lima u svrhu krovopokrivanja.

Proglašena je svojevrsnim “privrednim čudom” u 2018. godini, kada je ostvarila rast prometa od izvanrednih 80 posto. Kompanija Disk d. o. o. Živinice i u 2019. godini nastavlja nizati poslovne uspjehe.Ukupan izvoz u 2019. godini, prema predviđanjima firme, premašiće čak 50 posto njihove prodaje, što je za 10 posto više u odnosu na 2018. godinu, kada je jedna trećina prihoda ove kompanije ostvarena od izvoza. U 2018. godini, kompanija Disk doo je upošljavala 36 radnika, te ostvarila prihod od prodaje od preko 22,7 miliona. Ostvarena dobit u 2018. godini je iznosila preko 1,2 mil KM. Ostvareni prihod od izvoza u 2018. godini iznosi preko 8,4 mil KM.

Plaketu, kao priznanje Lideri biznisa TK, iz ruku ministra trgovine, turizma i saobraćaja Edina Buševca primio je Mirza Selimović, direktor prodaje kompanije „Disk“.