DISK doo: Uspješna proizvodnja limenih krovova

Živinički poduzetnici osnovali su Udruženje poslodavaca, kako bi omogućili uspješnu saradnju sa lokalnom zajednicom. Ovih dana održana je Izborna skupština poduzetnika, a za novog predsjednika izabran je Zijad Selimović ,direktor i osnivač firme DISK doo Živinice, sa sjedištem u Industrijskoj zoni Maline.

Od osnivanja do danas firma je u stalnom porastu proizvodnje i poslovnih rezulatata, ali može još bolje, kao što to mogu i ostale firme, priča nam direktor Selimović:

“Želja nas poduzetnika je da učinimo poslovni ambijent povoljnijim, a to možemo jedino u saradnji sa lokalnom administracijom.Bitno nam je da naše udruženje prihvate kao nekog ko će biti od koristi za zajednicu.Firme iz kojih su članovi udruženja pune Budžet Grada Živinice, te je dobro da uspostavimo saradnju sa lokalnom zajednicom, na obostranu korist i zadovoljstvo.To je bitno, kako za razvoj i rast preduzeća, tako i lokalnu zajednicu, sposobnu da prati razvoj privrede”, kaže nam Selimović.

Prema riječima direktora Zijada Selimovića, firma Disk D.O.O. Živinice je osnovana 1996. godine. Početna djelatnost firme bila je trgovina građevinskim materijalima. Postepenim razvojem i u želji da odgovori potrebama kupaca na tržištu Bosne i Hercegovine, kao i šire, Disk je pokrenuo vlastitu proizvodnju limenih krovova. Danas, Disk D.O.O. je firma specijalizovana za trgovinu građevinskim materijalima, proizvodnju limenih krovova i fasada i među vodećim je kompanijama u toj djelatnosti.

“Uglavnom su nam kupci građevinske firme, koje grade razne stambeno poslovne objekte i koriste materijal koji je predmet naše proizvodnje.Limeni krovovi su sve više u upotrebi, pa u vezi sa tim i naša firma ima sve više posla.Korisnici naših proizvda su širom BiH, od Federacije BiH, Republike Srpske i Distrikta Brčko.Oko 40 odsto ukupne proizvodnje plasiramo u zemlje regiona, kao što su Hrvatska, Slovenija, Srbija i Crna Gora.Nabavljamo kvalitetan materijal od dobavljača iz Evrope, a kada tome dodamo da posjedujemo savremene strojeve za izradu limenog crijepa i trapezni lim, limenu lamperiju, razne profile i sl, garancija su izuzetnog kvaliteta dugotrajne izdržljivosti, zbog čega dajemo garanciju na 30 godina.”, rekao nam je Selimović.

Selimović još ističe da su upotpunili proizvodni program i omogućili kupovinu svih proizvoda potrebnih za krov na jednom mjestu.Pored limenog crijepa Superior, trapeznih limova Harmony i Premium, Disk D.O.O proizvodi i metalne oluke, slivnike, sakupljače, kuke, koljena, snjegobrane, kao i razne vrste lajsni po želji kupca.Pored profiliranih limova, Disk svojim cijenjenim kupcima nudi i ravne limove u osam različitih boja.

Sve to, ovdje u DISK doo, proizvodi i plasira 50 radnika, stručnih i spremnih zadovoljiti svim potrebama tržišta ove djelatnosti./Š.G./