Domaća radinost: Sve više finalnih proizvoda

Orijentacija ka proizvodnji raznih vrsta užadi bila je pravi potez poduzetnika Salema Omerkića.Već nekoliko decenija uspješno posluje ova firma, širi proizvodnju i plasira proizvode na domaćem i stranom tržištu.

Proizvodnja užadi, konopaca, pletenica, užadske galanterije odavno je svojim kvalitetom prepoznata, što doprinosi širenju asortimana i povećanju proizvodnje.U radionicama Domaće radinosti proizvdi se savremenim strojevima više od 30 vrsta užadi za sve namjene, prečnika do 40 mm.

Osim prirodnog kanapa, kupcima se nudi i širok izbor sintetičkih proizvoda-pletenica raznih promjera.Stalnom dopunom asortimana osvojena je proizvodnja sportskih mreža za rukomet, nogomet, košarku, stoni tenis i druge sportove, kao i konopa za narodne sportove.

Vlasnik firme Salem Omerkić ističe kako je proširen asortiman proizvoda, što je uzrokovalo izvjesne izmjene naziva:

“U skladu sa potrebama tržišta asortiman smo proširili na proizvodnju opreme za kućne ljubimce-pse, kojih je sve više. Tako radimo hamove, brnjice i povodke, koji su u posljednje vrijeme traženi, a i sami primjećujemo da sve više građana ima svoje kućne ljubimce. Što se tiče proizvodnje užadi, jedini smo u BiH, ali imamo veliku konkurenciju uvoznih užadi”, kaže Omerkić.

Oslonac na kupovinu domaćih proizvoda sigurno bi pomoglo dalje povećanje proizvodnje, a time i više zaposlenih u ovoj uspješnoj firmi./Š.G./