FIA primljena u članstvo Udruženja EBRA

Rim, 24. oktobar/listopad 2019.- Finansijsko-informatička agencija Federacije BiH FIA primljena je danas u punopravno članstvo Udruženja evropskih poslovnih registara EBRA (European Business Registry Association) na redovnoj Godišnjoj skupštini EBRA koja se održava u Rimu. Odluka o prijemu FIA u punopravno članstvo donesena je jednoglasno.

Predsjednik EBRA Antti Riivariizrazio je srdačnu dobrodošlicu FIA u punopravno članstvo ove asocijacije.

„Zahvalio sam na jednoglasnoj podršci naporima i radu FIA-a i naglasio da su planovi FIA za budućnost još ambiciozniji i sveobuhvatniji. FIA je spremna preuzeti središnju ulogu u upravljanju poslovnim registrima Federacije BiH, u skladu s principima i standardima dobre prakse Evropske unije s ciljem da budemo pozdan partner evropskoj poslovnoj zajednici u izgradnji kapaciteta „business inteligence“ te pripremi i provedbi makroekonomskih politi i strategija“, kazao je Esad Mahmutović, direktor FIA.

Udruženje evropskih poslovnih registara radi na uspostavljanju međunarodne zajedniceposlovnih registara koji uzajamno sarađuju na zajedničkim inicijativama, razvijaju i dijele znanja i iskustva te zajedničkim naporima unapređuju poslovne registre./Mirela Haskić/