MKF Lider organizovao besplatne webinare za male privrednike

Sarajevo, 30.9. 2020. godine-Mikrokreditna fondacija Lider na početku krize sa pandemijom korona virusa pokrenula je projekat „Pravi Lider“, čiji je cilj pomoći svojim klijentima u poslovanju u kriznim situacijama.

Svjesni važnosti edukcije, prenosa znanja i iskustva stručnjaka iz oblasti prodaje i promocije, Lider je organizovao besplatne webinare za svoje klijente na kojima predaju eminentni stručnjaci iz svijeta biznisa. Tako su do sada organizovana tri webinara čije su teme bile „Promocija malih biznisa putem društvenih mreža“, „Oporavak biznisa nakon pandemije“, te „Kako pokrenuti i voditi online prodaju“.

“Projekat “Pravi Lider” nastao je iz potrebe da pomognemo našim klijentima ali i kompletnoj maloj privredi u našoj zemlji da se oporavi od krize uzrokovane pandemijom korona virusom. Tako smo između ostalog organizovali niz besplatnih webinara čije smo teme definisali u saradnji sa klijentima i ekspertima iz određenih oblasti. Vodili smo se informacijamakoje smo dobili od klijenata, odnosnonjihovim oblastima interesovanja te odabrali niz izuzetno aktuelnih sadržaja.Vjerujemda su naši klijenti izvukli određene benefite u ovoj razmjeni znanja i iskustva i da će im ove i sve naredne edukacijepomoći u budućem poslovanju,kazao je direktor MKF Lider Džavid Sejfovići dodao da mu je posebnodragoto što suveć nakon prvog webinara dobili mnogepohvale od svojih klijenata, ali i drugih kolega iz mikrokreditne industrije.

„Teme su zaista zanimljive i korisne za nas male poduzetnike, ovo je jedinstvena prilika da dođem do vrijednih informacija, znanja i vještina koje nastojim da primjenim u svom biznisu. Iako mi nedostaje vremena, jer u svom salonu radim sama, uz LIDER-ovu podršku kroz edukacije i mentorstvo, vjerujem da ću uspjeti značajno unaprijediti svoje poslovanje, pogotovo u ovim teškim vremenima kad se svi biznisi teško nose sa posljedicama pandemije“, kazala je polaznica webinara Sabina Božić, vlasnica O. D. „Karma“iz Sarajeva.

Nakon tri uspješna webinara, MKF Liderće nastaviti u kontinuitetu organizovati online predavanjaza sve svoje klijente, pa su tako već u oktobru najavljenionline seminari „Brendiranje proizvoda i usluga“ i „Kako kreirati vlastiti web shop“, a u novembru i o temi „Kako aplicirati na grantove za bespovratna sredstava“.

Treba napomenuti da će MKF Lider također nastaviti i sa promocijom usluga i proizvoda svojih klijentai nefinansijskih usluga savjetovanja, a u planu je ikreiranje jednistvene online platforme za lakše umrežavanje, edukaciju i promociju malih biznisa u BiH./Press OfficeMKF LIDERt: +387 33 250 580 f:+38733 250 581