Obnovljeno:Pekara Bosna kod Obralije

Ovih dana obnovljena je zgrada nekad davno podignute prve pekare u Živinicama, čiji je vlasnik bio Ibrahim Obralić.Godine su prolazile, pa je ovaj objekat dobio novog vlasnika Saliha Nerjovaja.

“Izvršili smo potrebne rekonstrukcije i dorade, tako da smo stvorili bolje uslove za rad i poboljšanje kvaliteta naših proizvoda”, kaže nam vlasnik Nerjovaj.

Ispred ulaza u pekaru postavljeni su baloni i tepih staza, pa sve podsjeća na miris krušnih proizvoda u renoviranom objektu pekare.Do obnove zgrade došlo je u pravo vrijeme, pred ramazan, tako da građani mogu u svako doba odabrati lepine, hljeb i druge proizvode.Tu su još bureci, sirnice, kifle, kao i slatki proizvodi.

Mladi se posebno sjećaju ukusnih i kvalitetnih kifli koje bi kupovali u večernjim satima, a to se zadržalo i do današnjih dana.

“Naše je da čuvamo tradiciju ovog grada i da sjećanje na popularnog Obraliju ne blijedi.Osim što u svakom trenutku imamo veliku lepezi pekarskih proizvoda, građani mogu naručiti veće količine unaprijed, tako da svima izlazimo u susret”, zaključuje naš sagovornik Salih Nerjovaj./Š.G./