Od sutra:GRAPOS EXPO 2023 u Gračanici

-Privreda i Inovacije na Jednom Mjestu: GRAPOS EXPO 2023 u Gračanici

Gračanica će od 20. do 23. septembra 2023. godine biti epicentar poslovne inovacije i privrednog uzleta na 12. Međunarodnom sajmu poduzetništva i obrta GRAPOS EXPO 2023. Ovaj prestižni sajam okupiće više od 120 domaćih kompanija i privrednika iz zemlje i inostranstva.

Organizacija ovogodišnjeg sajma GRAPOS EXPO 2023. pripada Gradu Gračanica i Udruženju poslodavaca Gračanica. Sa novom lokacijom sajma koja obuhvata impresivnih 5.000 m2 zatvorenog i 3.000 m2 otvorenog izložbenog prostora, izlagači će imati priliku da predstave svoje proizvode i usluge na najbolji mogući način. To će omogućiti posjetiocima da istraže širok spektar industrija koje će biti predstavljene na sajmu. Kako je na današnjoj konferenciji za medije istakao Gradonačelnik Helić sajam će biti pretežno izložbenog karaktera, pored domaćih izlagača na sajmu će se promovisati i izlagači iz pet država, a najviše izlagača je iz područja metalne industrije, industrije hemije i nemetala, prerade plastike, drvne te građevinske industrije. Tu su i inovativne firme visokih tehnologija, ali i obrti, mali biznisi i dr.

Osim izložbenih aktivnosti, sajam će biti domaćin i niza zanimljivih prezentacija i panel diskusija o aktuelnim temama kao što su “Inovativni caffe,” “Dijaspora invest,” “Energetska tranzicija – lokalna perspektiva, dosadašnja iskustva i planovi,” “Megatrendovi digitalnog marketinga” i mnoge druge. Očekuje se da će ovi događaji privući pažnju i podstaći razmjenu ideja među posjetiocima.

Ulaz na sajam je besplatan za djecu i penzionere, dok je za ostale posjetioce ulaznica dostupna po simboličnoj cijeni od 1KM. Sva prikupljena sredstva od prodaje ulaznica biće upućena u humanitarni fond Grada Gračanica.

Osim poslovne strane, Gračanica će biti domaćin bogatog kulturno-umjetničkog programa koji će uključivati koncerte, izložbe i predstave, a sve će započeti 20. septembra koncertom Mahira Mulalića u centru grada.

Vidimo se u Gračanici na najvažnijem privrednom događaju godine, GRAPOS EXPO 2023, gdje se susreću inovacije i prilike za uspješno poslovanje./Amir Zonić/