Otvorena prva dm prodavnica u Živinicama

-Udruženju Djeca oboljela od dijabetesa tip 1 uručena donacija od 3.000 KM

Najveći drogerijski lanac u BiH, dm drogerie markt u petak je otvorio prvu prodavnicu u Živinicama i tako proširio prodajnu mrežu na 75 prodavnica u 43 grada.
U moderno opremljenom prodajnom prostoru koji se nalazi u TC Bingo, na adresi Prva ulica bb, kupci će na jednom mjestu moći potražiti različite proizvode iz širokog asortimana zdrave hrane, njege i ljepote, domaćinstva te iz asortimana za bebe.
„Sa velikim zadovoljstvom Živinice upisujemo na listu naše prodajne mreže. Stanovnici više neće morati putovati u druge gradove kako bi nabavili željene proizvode dm marke ali i ostalih domaćih i svjetskih brendova. U bogatoj ponudi su i brojni proizvodi po trajno sniženim cijenama, iz cjenovnog koncepta UVIJEKPOVOLJNO, ” izjavila je Lejla Andrić, regionalna menadžerica dm-a.

Početak rada nove poslovnice dm je obilježio i društveno odgovornim angažmanom u lokalnoj zajednici te je Udruženju Djeca oboljela od dijabetesa tip 1 donirao 3.000 KM. Ček donacije, Andrić je uručila Melihi Ljeljak, predsjednici Udruženja.

„S obzirom da je naše Udruženje nedavno osnovano, finansijska podrška kompanije dm nam je veoma značajna. Usmjerit ćemo je na nabavku medicinske opreme, poput iglica i trakica za mjerenje nivoa šećera u krvi. Osim toga, ova donacija će nam pomoći da pokrenemo projekte podrške koji će djeci oboljeloj od dijabetesa pomoći da se lakše suočavaju sa svakodnevnim izazovima” kazala je Melika Ljeljak, predsjednica Udruženja koje za sada broji 15 članova, od kojih najmlađi ima svega pet godina.

Početak rada dm-a u Živinicama podržao je i gradonačelnik Samir Kamenjaković koji je danas, zajedno s dm zaposlenicima, uručio navedenu donaciju te tako iskazao svoju podršku dolasku dm-a u ovu općinu.

„Raduje nas činjenica da ćemo imati dm prodavnicu u gradu, jer se radi o kompaniji koja ima veoma kvalitetne proizvode, napravljene u skladu sa najvišim standardima i prikladne za sve uzraste. Lično sam podržao otvorenje prodavnice, jer smatram da grad poput Živinica, koji je u privrednoj i društvenoj ekspanziji, treba da svojim stanovnicima ponudi samo najbolji kvalitet, što je sigurno dm u stanju” izjavio je gradonačelnik Samir Kamenjaković.

Za svaku obavljenu kupovinu, dm je osigurao popust od 15% na ukupan iznos i poklanjao ceker, a svi oni koji su kupovinu obavili u iznosu od 20 KM i više imali su priliku da učestvuju u kolu sreće i osvoje poklone. Svima čiji je iznos računa bio 40 KM i više dm je danas poklonio peškir. Dame su imale priliku za besplatno šminkanje.

Ali ni to nije sve, jer i u narednom periodu, tačnije do 17.11. kupce očekuje popust od 15% na ukupnu kupovinu, a dm poziva sve kupce da do 22.11. sreću okušaju u nagradnoj igri u kojoj mogu osvojiti vrijedne nagrade. Prva nagrada je električni šporet gorenje i dm poklon paket, druga nagrada je kuhinjski robot gorenje i dm poklon paket, dok preostali fond nagrada čini 10 dm poklon kartica u vrijednosti od po 20 KM.

Više informacija o dm drogerie markt d.o.o.
dm je na bosanskohercegovačkom tržištu prisutan od juna 2006. kada je otvorena prva dm prodavnica u sarajevskom naselju Dobrinja. Za trinaest godina dm se pozicionirao kao vodeća kompanija u kategoriji drogerija sa 719 zaposlenika i 75 prodavnica u 43 grada te distribucijskim centrom u Sarajevu. U poslovnoj godini 2018/19. dm je u Bosni i Hercegovini ostvario promet od 188,2 miliona KM. Asortiman dm-a obuhvata preko 14.000 proizvoda etabliranih svjetskih i domaćih proizvođača. Među dm robne marke spadaju Balea, alverde, Mivolis, trend IT UP, Denkmit, babylove, dmBio, SEINZ. i mnoge druge. U cjelokupnom asortimanu posebno mjesto zauzimaju organska hrana, prirodna kozmetika i ekološki prihvatljivi proizvodi./Nea Manjura/