Poljogradnja:Uspješnih 15 godina rada

Jedna od uspješnijih firmi na području Grada Živinice svakako je i Poljogradnja, na lokaciji Dubravska 104.Navršilo se 15 godina od osnivanja i uspješnog rada, tako da je to danas respektabilna firma u oblasti agrara, pa i šire.

Osnivač Poljogradnje je Sadik Šabić, a direktorska “fotelja”ostala je u naslijeđu sinu Amiru Šabiću, koji nastavlja uspejsima firme od samog osnivanja.

“Firma se iz godine u godinu razvijala, povećava proizvodnju, pa je rastao i broj zaposlenih.Imamo tri odganizacione jedinice, od proizvodnje i prodaje do transporta vlastitim prevoznim sredstvima.Proizvodni dio obuhvata proizvodnju svih vrsta koncentrovanih smjesa životinjske hrane, dakle za piliće, krave, junad, telad, jagnjad , svinje, a pored koncentrata vršimo prodaju svih vrsta žitarica upakovanih u 10 i 25 kg.Ističem da komplet proces proizvodnje vode osobe sa dugogodišnjim iskustvom u nutricionizmu, te su kompetentne kada je u pitanju ishrana životinja.Time smo u svakom momentu spremni ponuditi kupcima prilagođenu recepturu i smjese isključivo za njihovu stoku.

Prije dvije godine smo izvšili automatizaciju proizvodnje i pakovanja, čime smo dobili zatvoren proizvodni ciklus”, kaže nam direktor Poljogradnje Amir Šabić.

Poljogradnja vrši otkup žitarica od poljoprivrednih proizvođača, ali to ne zadovoljava kapacitete prerade, pa se značajan dio uvozi.

Osim proizvodnje rezultati se postižu i na planu realizacije prodaje, o čemu Šabić kaže:

“U sklopu firme u Živinicama posjedujemo savremeni Agro-centar, gdje kupci mogu nabaviti sve iz našeg proizvodnog asortimana.Pored naših proizvoda, na raspolaganju su alati poznatih brendova u agraru, mašine i alati, folije, plastenici, sistemi za navodnjavanje, pčelarska oprema, hrana za kućne ljubimce, sjemena povrća /krompira, graha, luka/ , zatim sjeme cvijeća i ostalog sadnog materijala.U okviru našeg Agro centra angažovana su dva dipl.inž.agronomije i kupci uvijek mogu dobiti stručne savjete bez obzira na kupovinu”.

U okviru firme uspješno djeluje jedinica transporta, čiji vozni park posjeduje osam teretnih vozila za distribuciju proizvoda do krajnjeg kupca širom BiH.

“Prije 15 godina počeli smo proizvodnju sa samo tri radnika, dok danas Poljogradnja broji od 25 do 30 radnika, te ćemo nastojati daljim povećanjem proizvodnje povećavati i broj zaposlenih u našoj firmi”, istakao je mladi direktor Poljogradnje Amir Šabić./Š.Gadžo/