Porodični biznis: Svečano otvorena radnja “Torte Šaha”

Presjecanjem vrpce danas je na svečan način otovrena nova poslastičarska radnja pod nazivom “Torte Šaha”, nastala zahvaljujući pomoći lokalne zajednice i projketu zapošljavanja mladih u BiH.

Svečanosti su bili prisutni općinski načelnik dr.Samir Kamenjaković i Mirela Omerović-predstavnik pomenutog projekta.Ideje su svuda oko nas, samo je potrebno da ih na vrijeme uočimo, a upravo to se desilo kod Šahe Ćasurović, koja je često razmišljala kako da pokrene slatki biznis i krene u proizvodnju torti i kolača. Ta želja joj se danas i ostvarila.

Općinski načelnik Kamenjaković pohvalio je napore mladih da sami pokrenu svoj biznis, u čemu će i dalje imati podršku lokalne zajenice:

“Znamo da puno Živiničana sanja ovakve snove i sa zadovoljstvom mogu reći da već imamo tridesetak ovakvih malih firmi za porodični biznis, nastale zahvaljujući pomoći naše lokalne zajednice i dijelom švicarske ambasade.Bolje je imati stotinu ovakvih malih preduzeća nego velike fabrike, jer će u malim preduzećima zaposleni imati veće plate.Organizovat ćemo i dalje ovakve vidove pomoći, kako bi nastavili sa otvaranjem novog start ap biznisa”, rekao je Kamenjakvović.

Vlasnica radnje Šaha Ćasurović se obratil prisutnim i zahvalila se svima koji su joj bili podršak prilikom odluke da krene u vlastiti projekt. Imala je Šaha veliku podršku svoje obitelji, suprug Mersad je bio uz nju od samog pokretanja ideje, a danas je dobila poklon od kćerke Lejle, koja je prisutnim na svečanosti recitovala vlastito napisanu pjesmu SAN:

Imam mamu što je puno vrijedna,
Imam oca super heroja,
Imam brata najslađeg na svijetu,
Imam porodicu koju niko nema!

Roditelji,oni uvijek su u pravu,
I noću i danju misle na nas
I u svakom momentu oni su naš spas,
Ovo je bio nas porodicni san.

Da doguramo do ovdje nije bilo lako,
ali hvala svima što ste uz nas.
Danas ovdje došli smo svi
na ovaj prelijep i prekrasan dan.
Danas ovdje došli smo mi
na ostvarenje našeg velikog sna.

A poslije ove lijepe pjesme uslijedilo je presjecanje vrpce od strane općinskog načelnika dr.Samira Kamenjakovića i vlasnice poslastičarske radnje Šahe Ćasurović.Radnja se nalazi na adresi Prva ulica br. 72, gdje se mogu kupiti razne torte, od rođendanskih do svadbenih, te razni kolači./Š.G./