RMU Banovići:Posjeta dr.Denisa Zvizdića

Današnjom posjetom rudniku „Banovići“ punu podršku razvoju preduzeća dao je član Kolegija Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH dr. Denis Zvizdić. Sastanak sa Upravom Društva održan je u prostorijama Direkcije Rudnika, gdje su u kraćem obliku predstavljeni dosadašnji rezultati, ali i dalji planovi u razvoju preduzeća.

Po završetku sastanka u izjavama za medije Zvizdić je rekao kako je Rudnik jedan od najznačajnijih kompanija na području općine Banovići, ali i nadasve važna strateška kompanija za energetski sistem Federacije BiH.

– U razgovoru sa Upravom Rudnika može se zaključiti da su pokazali ozbiljne namjere i ostvarili određene pozitivne rezultate kojima su uspjeli da očuvaju nivo dostignute proizvodnje, iako su došli na čelo preduzeća prije samo nekoliko mjeseci. Planirana su i nova upošljavanja od oko 120 radnika, što je u ovom nezahvalnom periodu od posebnog značaja. Dakle, njihov dosadašnji rad pokazuje da imaju vrlo dobru viziju, htjenje i ideju da se očuva dostignuti nivo proizvodnje, ali i utemeljene realne ideje o daljem širenju preduzeća – rekao je dr. Denis Zvizdić.

Direktor Kudumović: gospodin Zvizdić spreman je pomoći Rudniku u daljnjim pregovorima sa Vladom FBiH i Elektroprivredom BiH o opstanku i razvoju preduzeća

Najaktuelnije teme pomenutog sastanka prokomentarisao je i direktor Rudnika Fadil Kudumović, navodeći da su kroz razgovor sumirali trenutno stanje u Rudniku i pokušali napraviti određene smjernice za dalji razvoj.

– Dobili smo punu podršku gospodina Zvizdića, ali i pomoć u daljnjim pregovorima sa Vladom FBiH i Elektroprivredom BiH o opstaku i razvoju preduzeća, naravno u skladu sa njegovim mogućnostima. Također, tema razgovora bila je i realizacija projekta izgradnje termoelektrane u Banovićima, gdje smo svi istog mišljenja da se u konačnici sva koncepcija Rudnika zasniva na izgradnji termobloka u Banovićima u cilju sigurnog plasmana banovićkog uglja u budućem periodu – naveo je direktor Kudumović./Press RMU Banovići/