Samsung objavio početak prodaje serije Galaxy S23 u BiH

Pretprodaja premašila rezultate serije Galaxy S22, više od60posto korisnika su odabraliGalaxy S23 Ultra

  Kompanija Samsung Electronics Co., Ltd.saopštila je  da su, nakon impresivnih rezultata u pretprodaji, njeni vodeći Galaxy S23 pametni telefoni dostupni kupcima u Bosni i Hercegovini, kao i širom svijeta.

Serija Galaxy S22 je bila izuzetno uspješna prošle godine, sa više nego udvostručenim brojem narudžbi u pretprodaji u odnosu na seriju Galaxy S21. Ove godine, kupovina u pretprodaji je bila još veća, sa više od60posto korisnika koji su požurili da nabave novi Galaxy S23 Ultra.

„Sjajan odziv kojem svjedočimo govori da korisnici vole proizvode koji pomjeraju granice i pružaju im slobodu da izraze svoju kreativnost“, izjavio je TM Roh, predsjednik i direktor divizije za mobilno iskustvo u kompaniji Samsung.„Ovogodišnji broj narudžbi u pretprodaji odražava veliko povjerenje koje korisnici imaju u naš brend i potvrđuje da naša posvećenost revolucionarnim inovacijama i održivosti i dalje nailazi na dobar prijem kod korisnika“.

Na čelu sa modelom Galaxy S23 Ultrakoji ima novi 200MP adaptivni senzor piksela i čuvenu ugrađenu S Pen olovku, serija Galaxy S23– u kojoj su i modeli Galaxy S23+ i Galaxy S23 –predstavlja novu eru vrhunskog iskustva korištenja Samsung mobilnih telefona. Serija Galaxy S23 se odlikuje izuzetnim kamerama koje korisnicima daju slobodu da istražuju svoju kreativnost, najbržommobilnomgrafikom na svijetu[1]zahvaljujući mobilnoj platformi Snapdragon® 8 Gen 2 za Galaxy i privlačnim dizajnom kojim ova kompanija ide korak dalje na polju održivosti, sa više komponenti od recikliranih materijala nego u bilo kojem drugom Samsung Galaxy pametnom telefonu.[2]

Serija Samsung Galaxy S23 takođerpruža viši nivo mobilne bezbjednosti uz Samsung zaštitu od poruka. Ovaj moćni sandboxingalat preventivno štiti od napada preko poruka bez njihovog otvaranja. U pitanju je nova vrsta cyber napada gdje sam prijem slike može da ugrozi uređaj  – čak i bez reakcije korisnika. Samsung zaštita od poruka djeluje kao virtuelni karantin i registruje štetne slike kako biste primali samo one bezbijedne. Za više informacija o Samsung zaštiti od poruka posjetiteSamsung Message Guard Protects You From New and Invisible Threats – Samsung Global Newsroom

Od 17. februara 2023. godine, Galaxy S23 Ultra, Galaxy S23+ i Galaxy S23 dostupni su preko operatera i prodavaca, u četiri mat boje inspirisane prirodom: fantomski crnoj, bež, zelenoj i boji lavande.

Galaxy S23 u Bosni i Hercegovini prodaje se po preporučenoj maloprodajnoj cijeni od 1.919 KM, Galaxy S23+ po preporučenoj maloprodajnoj cijeni od 2.429 KM, a Galaxy S23 Ultra po preporučenoj cijeni od 2.829 KM.

S23 Ultra – Samsung Galaxy S23 Ultra | Specifikacije i kamera | Samsung BiH

S23 I S23+ – Samsung Galaxy S23 i S23 Plus | Specifikacije i kamera | Samsung BiH

 Samsung također pokreće vizuelno interesantnu3D bilboard kampanju u znak lansiranja serije Galaxy S23. Kampanja naglašava dizajn serije Galaxy S23 koji je inspirisan našom planetom. Počinje u Seulu, a u narednim sedmicama će krenuti i u drugim velikim gradovima širom svijeta.

[1]Mobilna platforma Snapdragon® 8 Gen 2 za Galaxy je optimizovana za Samsung i ekskluzivna u trenutku lansiranja serije Galaxy S23. Tvrdnja da je Snapdragon najbrža platforma na svetu važi od 1. februara 2023.

[2]Galaxy S23 Ultra koristi reciklirane materijale u 12 internih i eksternih komponenti (Galaxy S23+ i S23: 11 internih i eksternih komponenti), u poređenju sa šest internih komponenti kod modela Galaxy S22 Ultra./M.Pamuk/