Samsung satovi:Inspiracija za najbolju verziju sebe

-Samsung Galaxy Watch6 i Galaxy Watch6 Classic satovi: Inspiracija za najbolju verziju sebe, i danju i noću-Nova Galaxy Watch6 serija pruža personalizovane zdravstvene smjernice, svrsishodna unapređenja dizajna i poboljšano mobilno iskustvo da biste bili informisaniji i zdraviji

 Sarajevo 26. juli 2023 – Samsung Electronics predstavio je nove Galaxy Watch6 i Galaxy Watch6 Classic satove[i], osmišljene da pomognu korisnicima da razvijaju zdravije navike tokom dana i noći[ii]. Galaxy Watch6 serija se odlikuje sveobuhvatnom ponudom funkcija u vezi sa zdravljem i snažnim performansama upakovanim u prefinjen i elegantan dizajn, čije su glavne karakteristike tanji okvir, veći i živopisniji ekran i interaktivniji korisnički interface[iii]. Oba modela također korisnicima nude još veći izbor lica sata, kao i nove opcije kaiša, i tako im pomažu da ostvare svoje ciljeve.

„Uz nove Galaxy Watch6 i Galaxy Watch6 Classic satove, pokazujemo našu predanost da napredne alate za praćenje zdravlja učinimo dostupnim svima, sada uz lakši pristup direktno sa ručnog zgloba“, izjavio je TM Roh, predsjednik i rukovodilac odjeljenja za Mobilno iskustvo (MX) u kompaniji Samsung Electronics „Od spavanja i savjeta za opšte fizičko stanje do informacija o ishrani, Samsung nudi nove i jednostavne načine da korisnici steknu uvid i preduzmu korake ka boljem zdravlju i dobrobiti, svakog dana i noći.“

Personalizovani savjeti za bolje zdravlje – počevši od sna[iv]

Galaxy Watch6 serija pruža korisne uvide koji mogu dovesti do pozitivnih promjena u načinu života i nudi personalizovane i konkretne prijedloge, savjete i podsticaj. S obzirom na to da bolje zdravlje počinje boljim snom, Samsung pomaže korisnicima da unaprijede svoju noć na isti način na koji unapređuju svoj dan tako što se fokusira na tri ključna elementa boljeg sna: razumijevanje ličnih obrazaca sna, razvoj boljih navika i stvaranje okruženja pogodnog za san.

Oslanjajući se na vodeće funkcije sna i dobrobiti, Galaxy Watch6 serija sada nudi dubinsku analizu faktora rezultata sna[v] – ukupno vrijeme spavanja, ciklus sna, vrijeme buđenja, plus fizički i mentalni oporavak – kako bi korisnicima pomogao da razumiju kvalitet sna koji dobijaju svake noći. Individualnije poruke o snu5, razvijene u saradnji sa Nacionalnom fondacijom za san, također svakog jutra pružaju korisnicima detaljne informacije o kvalitetu sna. Pored toga, Galaxy Watch6 sat nudi praćenje postojanosti sna koja pokazuje koliko je kontinuirano vrijeme sna i buđenja korisnika, kao i simbol sna u obliku životinje koji predstavlja njegov tip sna[vi].

Unaprijeđena funkcija savjeti za san6 omogućava korisnicima da preduzmu korake na osnovu uvida o snu pomoću prilagođenih uputstava, preporuka i podsjetnika dostupnih i na ručnom zglobu i na uparenom pametnom telefonu. Kad je vrijeme za spavanje, Galaxy Watch6 sat može da pomogne da se podesi savršeno okruženje za san tako što automatski mijenja podešavanja povezane kućne elektronike[vii] i uključuje režim sna na satu i telefonu[viii] korisnika kako bi utišao obavještenja, zatamnio ekrane i čak aktivirao nevidljivi LED infracrveni senzor na satu za dragocjene uvide u san bez dodatnih ometanja u pogledu osvjetljenja.

Fitnes funkcije postaju personalizovanije kako bi korisnici bili stalno motivisani. Tjelesni sastav[ix], sa ključnim fizičkim mjerenjima kao što su mišići skeleta, bazalna metabolička stopa i procenat vode i masti u organizmu, nudi kompletan pregled organizma i opšteg fizičkog stanja korisnika, kao i prilagođen pristup postavljanju ciljeva, praćenju napretka i vođenju kroz personalizovano opšte fizičko stanje, a sada i savjetima za ishranu, zahvaljujući novom partnerstvu sa Whiskom[x].

Nova funkcija personalizovane zone srčanog ritma analizira individualne fizičke sposobnosti[xi] i definiše pet optimalnih nivoa intenziteta trčanja kako bi korisnicima pomogla da postave sopstvene ciljeve na osnovu ličnih sposobnosti – od sagorijevanja masti do vježbanja visokog intenziteta. Pored preko 100 postojećih vrsti vježbi koje se prate, novina je trčanje na traci koje bilježi trčanje korisnika na traci, dok funkcija Personalizovani trening omogućava korisnicima da razviju i prate svoju rutinu vježbanja.

Prefinjen dizajn, savršeno vaš

Galaxy Watch6 serija podiže iskustvo korištenja nosivih uređaja na viši nivo i nudi potpuno nove dizajne za bolji pogled, veću snagu i bogatiji izbor prilagodljivih i udobnijih opcija3.

Čitanje i pisanje su lakši na 20% većem ekranu[xii] sa prikazom više teksta na ekranu i većom tastaturom[xiii] – i to sve bez uticaja na udobnost korištenja. Živopisniji ekran veće rezolucije3 se odlikuje maksimalnom osvijetljenošću od 2000 nita, u kombinaciji sa funkcijom uvijek uključenog osvjetljenja ekrana, koja korisnicima omogućava da vide i rade čak i pri jakoj sunčevoj svjetlosti. Uz unaprijeđen procesor i memoriju, Galaxy Watch6 omogućava lakše i brže interakcije3.

Galaxy Watch6 i Watch6 Classic satovi dolaze sa 30% tanjim okvirom i 15% tanjim rotirajućim okvirom, respektivno[xiv], što dodatno ističe ljepotu originalnog kružnog rama. Galaxy Watch6 serija ima nova moderna, interaktivna i informativna lica sata koja na najbolji način koriste veliki ekran, dok kaiševi na jedan klik omogućavaju korisnicima da jednostavno kombinuju i uparuju kaiševe. Naprimjer, novi lagani kaiš od tkanine[xv] i lice sata za savjete za san predstavljaju savršenu kombinaciju koja vam pomaže da lako steknete informativne uvide u obrazac sna.

Galaxy Watch6 serija dolazi sa većom baterijom i smanjenom potrošnjom baterije[xvi] kako bi se podržao veći i jasniji ekran. Za samo osam minuta brzog punjenja, korisnici mogu da dodaju osam sati rada, što je savršeno za praćenje sna tokom noći[xvii].

Maksimalan doživljaj direktno sa ručnog zgloba

WhatsApp olakšava korisnicima Galaxy Watch sata da ostanu povezani sa prijateljima i porodicom bez uzimanja telefona u ruke. Od ove jeseni korisnici mogu da ostanu produktivni direktno preko svog sata uz nove Google Calendar i Gmail aplikacije, koje će biti ekskluzivno dostupne na Wear OS. Također mogu lakše da prate napredak opšteg fizičkog stanja ili podatke o ishrani uz MyFitnessPal ažuriranja, a uskoro i da uživaju u dodatnim opcijama strimovanja sadržaja uz Audible.

Zajedno sa drugim Samsung uređajima, Galaxy Watch6 serija dodatno obogaćuje korisničko iskustvo. Ažurirana kontrola kamere omogućava daljinsku kontrolu uparene Galaxy Z Flip5 kamere[xviii] za mijenjanje režima rada i zumiranja. Samsung Smart TV[xix] ili Galaxy Tab S9 pokazuje napredak korisnika u realnom vremenu uz vođeni program kondicije ili svjesne pažnje na velikom ekranu. Korisnici također mogu automatski da prebacuju povezanost Galaxy Buds2 Pro slušalica između Samsung uređaja preko funkcije automatskog prebacivanja. Ako se desi da zagube telefon, korisnici Galaxy Watch6 serije sada mogu da odrede njegovu lokaciju preko funkcije pronađi moj telefon uz podršku mape[xx].

I kao i uvijek, lični podaci na satu ostaju sigurni zahvaljujući sigurnosnoj platformi Samsung Knox.

Dostupnost[xxi]

Galaxy Watch6 i Galaxy Watch6 Classic satovi se mogu naručiti u pretprodaji u Bosni i Hercegovini od 26. jula. Na našem tržištu uređaji će biti dostupni po preporučenoj maloprodajnoj cijeni od 829 KM za GalaxyWatch6 Classic i od 639 KM za GalaxyWatch6.

Galaxy Watch6 sat je savršen svakodnevni saputnik modernog i minimalističkog dizajna. U ponudi je u veličini od 44 mm u grafitnoj i srebrnoj i 40 mm u grafitnoj i zlatnoj boji. Galaxy Watch6 Classic sat se odlikuje vrhunskim dizajnom za sva vremena i omiljenim rotirajućim okvirom – i dostupan je u crnoj i srebrnoj boji u veličini od 43 mm i 47 mm.

Ako ste avanturističkog duha i zahtijevate izdržljivost, performanse i stil, tu je Galaxy Watch5 Pro kao odličan izbor, sada sa dodatno unaprijeđenim formatom GPS razmjene podataka (GPX)[xxii]. Osvojite novu rutu uz GPX bazu fajlova, koja korisnicima omogućava da jednostavno pretražuju i pristupaju preporučenim rutama, dok funkcija vježbanje na ruti sada podržava trčanje i šetanje pored prethodno dostupnih hodanja i vožnje bicikla.

Naruči prije svih!

Ukoliko u periodu od 26. jula do 10. augusta poručite neki od novih Galaxy Watch6 satova na poklon dobijate Galaxy Buds2. Vrijednost ovog poklona je 299 KM. Više detalja o ovoj promociji potražite na sljedećem linku.

Galaxy Watch6 i Galaxy Watch6 Classic – specifikacija proizvoda

[i] Dostupnost može da zavisi od tržišta, modela i uparenog telefona. Sve funkcije, karakteristike, specifikacije i druge informacije o proizvodu u ovom dokumentu uključujući, bez ograničenja, prednosti, dizajn, cijenu, komponente, performanse, dostupnost i mogućnosti proizvoda su podložni izmjenama bez prethodnog obavještenja.

[ii] Isključivo u svrhu opšte dobrobiti i kondicije. Nije namijenjeno za upotrebu u otkrivanju, dijagnostikovanju, liječenju, praćenju ili kontroli bilo kakvog medicinskog stanja ili bolesti. Informacije o zdravlju dostupne putem uređaja i/ili aplikacije ne treba smatrati medicinskim savjetima. Korisnici treba da potraže medicinski savjet od ljekara. Određene funkcije mogu da zavise od tržišta, operatora ili uparenog uređaja.

[iii] U poređenju sa Galaxy Watch5 serijom.

[iv] Funkcije sna se koriste isključivo u svrhu opšte dobrobiti i kondicije. Mjerenja su namijenjena samo vašem ličnom uvidu. Za savjet se obratite medicinskom stručnjaku.

[v] Prikazano na uparenom telefonu.

[vi] Zahtijeva podatke o snu od najmanje 7 dana, uključujući 2 slobodna dana.

[vii] Dostupno na pametnim uređajima koji su registrovani na aplikaciji SmartThings. Neophodna je najnovija verzija mobilnih aplikacija Samsung Clock i SmartThings.

[viii] Podržano na Galaxy pametnim telefonima sa One UI 5 ili novijim verzijama.

[x] Podržano na engleskom i korejskom.

[xi] Za ažuriranje svake zone srčanog ritma za trčanje na osnovu kardiopulmonarnih sposobnosti je potrebno trčati na otvorenom više od 10 minuta konstantnom brzinom od 4km/h ili brže.

[xii] Poređenje veličine ekrana se zasniva na Galaxy Watch6 Small (40mm) i Galaxy Watch6 Classic Small (43mm) satovima. U poređenju sa Galaxy Watch5 Small (40mm) i Galaxy Watch4 Classic Small (42mm) satovima, respektivno, Na osnovu Galaxy Watch6 Large (44mm) i Galaxy Watch6 Classic Large (47mm) satova, poređenje veličine ekrana iznosi 16%.

[xiii] Galaxy Watch6 Small (40mm)_ i Galaxy Watch6 Classic Small (43mm) satovi prikazuju 33 posto više teksta obavještenja i imaju 13 posto veću tastaturu u poređenju sa Galaxy Watch5 i Galaxy Watch4 Classic satovima, respektivno.

[xiv] Galaxy Watch6 Small (40mm) sat nudi 30 posto tanji okvir od Galaxy Watch5 Small (40mm) sata, dok Galaxy Watch6 Classic sat nudi 15 posto tanji rotirajući okvir od Galaxy Watch4 Classic sata.

[xv] Prodaje se zasebno. Dostupnost kaiševa za sat može da zavisi od tržišta ili operatora.

[xvi] U poređenju sa Galaxy Watch5 i Galaxy Watch4 Classic satovima, respektivno.

[xvii] Testiranje proveo Samsung na verzijama Galaxy Watch6 i Galaxy Watch6 Classic (BT & LTE) satova prije lansiranja koje su svaka bila uparena sa Samsung telefonom; svi uređaji su testirani sa softverom prije lansiranja, Galaxy Watch Magnetic Fast Charging USB C kablom (EP-OR900) i Samsung 25W USB C strujnim adapterom (EP-TA800). Vrijeme punjenja zavisi od regiona, podešavanja, obrasca korištenja i faktora sredine; stvarni rezultati se mogu razlikovati. Samsung 25W USB C strujni adapter (EP-TA800) se prodaje zasebno.

[xviii] Podržano na Galaxy S9 i novijim modelima.

[xix] Ova funkcija zahtijeva uparivanje Galaxy Watch serije sa kompatibilnim 2021 Smart TV ili novijim uređajem. Dostupnost može da zavisi od tržišta, modela i povezanih uređaja.

[xx] Funkcija zahtijeva da sat korisnika bude uparen sa telefonom i da oba uređaja budu prijavljena na isti Samsung nalog.

[xxi] Dostupnost može da zavisi od tržišta ili operatora. Podržani modeli, boje, veličine i kaiševi mogu da zavise od tržišta ili operatora./Minela Pamuk/