Sudex: Nova poslovnica May Travel

Danas su Živinice dobile novu poslovnicu turističke djelatnost.Riječ je o May travel podružnici koja posluje u sastavu Sudex Gradačac.Poslovnica se nalazi u Ulici oslobođenja 50.

U prisustvu poslovnih saradnika i predstavnika lokalne zajednice na svečanosti otvaranja živiničke poslovnice govorio je direktor i suosnivač firme Sudex Mirsad Mešić, koji je istakao zadovljstvo što je u mogućnosti širenje djelatnost na ovo područje:

“DOO ˝Sudex-bus˝ je firma koja se bavi prevozom putnika još od 1988.godine. Osim poslovnice u Gradačcu drago mi je da od danas imamo poslovnicu i u Živinicama.Ovim činom želimo se približiti postojećim klijentima, naravno i novim korisnicima naših usluga”.

Iako smo u svijetu interneta Mešić je mišljenja da je bitna i direktna komunikacija:

“Da, internet je ovladao svijetom, ali smatram da je najbolja direktna komunikacija sa klijentima.Sudex je poznat po organizaciji grupnih putovanja na tržištu BiH, gdje nudimo najpovoljnije usluge.Pored grupnih putovanja tu su i klasične ponude za ljetovanja u Hrvatskoj, Crnoj Gori i Neumu, gdje imamo zakupljene prostore, što će takođe činiti našu ukupnu ponudu asortimana. Važno je istaći da je Sudex osnovao novo pravno lice May travel Živinice, čija će osnovna djelatnost biti uvođenje stranih turista u TK i BiH i već je 7 godina od kada firma dovodi volontere iz Holandije u Živinice i okolinu.Imali smo i grupe iz Švedske, te ćemo i dalje posvetiti pažnju tim tržištima.Smatram da možemo koristiti blizinu Aerodroma Tuzla, a imamo šta ponuditi i kao turistička destinacija”.

Vođa poslovnice u Živinicama je dugogodišnji turistički djelatnik Eveludin Mrki Mujanović, kojemu su danas gosti na svečanom otvaranju poželjeli puno uspjeha i uputili čestitke na novom poslovnom potezu, ne sumnjajući da će nastaviti uspješnim radom u turističkoj djelatnosti Sudexa, tj. poslovnice May travel./Š.Gadžo/