Svojat: Udruženje Kornišon spremno za novu sezonu

Udruženja poljoprivrednih proizvođača Kornišon u Svojatu već duže vrijme organizuje otkup krastavca kornišona, a ovih dana počele su pripreme za novu sezonu.Ovoga puta Udruženje Kornišon izlazi s najboljim cijenama za kooperante, o čemu predsjednik Udruženja Jasmin Selimović kaže:

“Cijena prve klase krstavca kornišona za narednu sezonu iznosi 1,70 KM, druga klasa 0,90 KM i treća klasa krastavca kornišona iznosi 0,25 KM, što je povoljnije od onog što smo imali prošle godine. Na ovaj način mi želimo da sustignemo rekordnu 2016.godinu, kada smo otkupili od naših kooperanata 1850 tona krastavca kornišona.Imali smo problema poslije toga, ali sada smo postigli čvrste dogovore i neće biti problema da ispoštujemo cijene koje nudimo”, ističe Selimović.

Podsjećamo da Udruženje poljoprivrednih proizvođača Kornišon ima vlastitu otkupnu stanicu u Svojatu, sa klasifircirnicom i hladnjačom. Za svoj rad proteklih godina Udruženje Kornišon nagrađivano je najvišim priznanjima, među kojima i Srebrnom plaketom općine Živinice./Š.G./