Svojat:Veliko interesovanje za sadnju kornišona

Uveliko traju pripreme za sadnju krastavca kornišona.Iz Udruženja “Kornišon” Svojat ističu da postoji veliko interesovanje poljoprivrednika za sadnju kornišona, ali da još ima mogućnosti za nove kooperante do 26.marta.

Predsjednik Udruženja “Kornišon” Svojat Jasmin Selimović o pripremama za novu sezonu kaže:

“Zahvaljujući velikom iskustvu i tradiciji u proizvodnji ove kulture ni rezultati ne zostaju.Pred novu sezonu bilježimo veliko intersovanje i još se uvijek javljaju mnogi koji žele da nam budu kooperanti.Pripreme za sjetvene radove su uveliko u toku.Sve dodatne informacije naši poljoprivrednici mogu dobiti kontakt porukom na našoj fb stranici ili na borj telefona: 061 956-994.

Podsjećam da su cijene slijedće:1.klasa 1.50 KM, 2.klasa 0.70 KM i 3.klasa O.15 KM ”, kaže nam predsjednik Udruženja Kornišon Svojat Jasmin Selimović.

Udruženje poljoprivrednih proizvođača “Kornišon” ima vlastitu otkupnu stanicu u Svojatu, sa klasifircirnicom i hladnjačom. Otkupne cijene su zagarantovane, što kooperantima omogućava sigurnu zaradu, kada je u pitanju proizvodnja i plasman krastavca kornišona.

Još jednom broj mob. telefona za prijave novih kooperanata:061 956-994./Š.G./