Ugostiteljstvo: Biser zvani”Pahuljica 2″

Među posjećenije i uglednije ugostiteljske objekte u gradu svakako je i Restoran “Pahuljica 2”, vlasnika Ramiza Horića. Višegodišnje bavljene ugostiteljstvom u prestižnim hotelima opredjellio ga je da otvori vlastiti biznis u ovoj djelatnosti, o čemu kaže:

“Imam veliko iskustvo u radu na području ugostiteljstva.Počev od 1979.godine radio sam u poznatim hotelima regije, od Jadrana pa do Njemačke, tako da sam proniknuo u tajne ove djelatnosti. Uprkos činjenici da u našem gradu ima mnogo restorana, kafea i drugih ugostiteljskih sadržaja, to mi je bila prednost da svojom ponudom kvalitetne hrane i drugih sadržaja privučem naše sugrađane”.

U Restoranu “Pahuljica 2” ko jednom dođe rado uvijek navrati, jer zna da će biti dobro uslužen, uz kvalitetnu hranu i raznovrsna pića:

“U Pahuljici 2, koja je na lokaciji popularne zgrade”Baščaršija”, nudimo sva kuhana jela, jela sa roštilja, riblje specijalitete i jela po narudžbi. Svoj restoran otovorio sam prije devet godina i stekao je potrebni renome, tako da imamo stalne goste i sve više novih.Imamo 10 zaposlenih koji su u svako vrijeme spremni udovoljiti našim cijenjenim gostima. Plate su redovne, kao i doprinosi, pa smo zadovoljni dosadašnjim poslovanjem”, govori nam Ramiz Horić.

Restoran “Pahuljica 2” postao je biser Živinica koji trebate posjetiti da biste osjetili sve čari lijepog jela i pića po vlastitom izboru./Š.G./