Ugostiteljstvo:U gostima kod Aldina Memiševića

Mnogi su mišljenja da je posao konobara dobra prilika za zaposlenje, gdje ne treba puno truda, rada i struke. Ali,za konobara je važno da ima mnogo dobrih osobina, među kojima je dobra memorija i da mu je matematika jača strana. On ima i ulogu blagajnika, što iziskuje rad sa novcem, računanje i poznavanje rada na računaru.

Osobine koje su preporučljive za posao konobara su ležernost, druželjubivost, duhovitost, a baš takav je Aldin Memišević, kojeg u gradu dobro poznaju, jer već 19 godina obavlja tu dužnost.Memišević je odgovoran prema gostima, drugim kolegama i poslodavcima.O svom radu Aldin Memišević kaže:

„Zadovoljan sam svojim poslom.Počeo sam raditi u Bingu, potom nastavio u Baščaršiji, zatim u Omegi i sada sam na istoj lokaciji, ali u Ugostiteljskoj firmi „Old Story“ iz Tuzle.Ono što mnogi pitaju prilikom zaposlenja jeste plata, a ja sam uvijek nastojao da se pokažem na poslu, a plata dođe sama po sebi.Sada sam u potpunosti zadovoljan zaradom i nemam tih briga. Posao konobara je dinamičan, upoznajem nove ljudi i to me čini posebnim“, kaže Memišević.

Aldin Memišević živi u Đurđeviku, gdje je završio osnovnu školu, poslije je završio ugostiteljstvo, tako da mu je to profesionalno opredjeljenje.Za posao konobara, osim redovne plate, vezuje se i dodatna zarada, pa je uslijedilo pitanje- kako stoje stvari na tom planu?

„Često imamo neke proslave manjih ili većih grupa, tako da ima i bakšiša.Ovdje dva puta sedmično organizujemo druženje uz muziku, ljudi se opuste poslije svakodnevnih poslova, tako da svima bude ugodno“, kaže nam Aldin Memišević, kojeg možete upoznati, ako već niste, u zgradi Omege i Ugostiteljstvu „Old Story“./Š.G./