Unbox and Discover 2023: Wow doživljaj uz najnovije Samsung televizore

-Najnoviji Samsung OLED i Neo QLED modeli televizora nude vrhunsko iskustvo gledanja uz nadmoćan kvalitet slike, napredne karakteristike i najnovija SmartThingsažuriranja

 Sarajevo – 5. april 2023. –Samsung Electronicsje danas na virtuelnom Unbox & Discover 2023 događaju predstavio najnovije modele televizora. Također je predstavio i nova iskustva ekrana koji pokazuju Samsung viziju „Screens Everywhere, Screens for All“.

“U kompaniji Samsung, vjerujemo tehnologija treba osnažiti i poboljšati živote ljudi, a ne ih komplikovati. Odabirom Samsung uređaja, korisnici mogu očekivati jedinstvene ‘wow’ faktor doživljajem a uz sve to biti dio Samsung inicijative za smanjenje negativnog uticaja na okoliš“, rekao je Jong-Hee (JH) Han, potpredsjednik,izvršni direktor i voditelj Samsung Device eXperience odjeljenja u kompaniji Samsung Electronics

Novi premium ekrani za premium korisničko iskustvo

Samsung je već 17. godinu zaredom na vrhu globalnog tržišta za televizore¹ što je dokaz stalne predanosti pružanju vrhunskog doživljaja gledanja i dizajna usmjerenog na korisnike.Nova linija Samsung OLED televizora za 2023. godinu donosipregršt naprednih audiovizuelnih karakteristika. Opremljeni su Quantum Dot tehnologijomkoja omogućava odličan doživljaj naekranu te prikaztamne crne i čiste bijele boje kao i živopisan prikaz ostalih nijansi.Neural Quantum 4K procesor nadopunjava glavne prednosti OLED tehnologije, a riječ je o procesima koji dodatno poboljšavaju svjetlinu, boje, kontraste te pružaju neviđenu posvećenost detaljima, dok4K AI Upscalingtehnologija osigurava gledanje sadržaja u 4K rezoluciji. Dolby Atmos® tehnologija osigurava besprijekorno čist zvuk, prikazujući svaki detalj s neuporedivom jasnoćom i dubinom. Samsung OLED TV dolazi s AMD-ovim FreeSync Premium Pro certifikatom za vrhunsko iskustvo gaminga. Uz moćnu tehnologiju, novi Samsung OLED televizori imaju diskretni LaserSlim dizajn s ultratankim okvirom za maksimalnu eleganciju.

Za vrhunski kinematografski doživljaj na velikom ekranu, nova linija Samsung Neo QLED televizora uključujeQuantum Matrix Pro tehnologijukoja donosi poboljšani kvalitet slike. Uz korištenjeinovativnihQuantum Mini LED lampica s 14-bitnom obradom i vještačkom inteligencijomkontroliše se izvor svjetla, ali i unapređuje jasnoća i kontrast crne boje. Quantum HDR 64x tehnologija hvata najsitnije detalje u svijetlim i tamnim područjima za prikaz istinskogHDR 10+ kvaliteta slike kako bi se korisnici maksimalno uživjeliu sadržaj na ekranu. Isto tako, ove televizore pokreće moćan Neural Quantum 8K procesorkojikorištenjem vještačke inteligencije omogućavaultimativno 8K iskustvo u domu. Ovaj procesor ima 64 nezavisne AI mreže,od kojih svaka analizira karakteristike sadržaja i kvalitet prikaza te dodaje dubinu i oštrinu. Također, Neo QLED 8K televizore karakterizujeInfinity ScreenekranteInfinity One dizajn koji se s minimalističkim okvirima, tankim profilom i ravnom pozadinom savršeno uklapa u svaki interijer, bez obzira na veličinu prostora.

Povezivost po mjeri korisnika

Svi Samsung televizori povezani su sa SmartThings platformom što omogućavajednostavno povezivanje uređaja u domu, dopuštajući korisnicima da pristupe velikom, otvorenom ekosistemuod trenutka kada su raspakovali svoj novi uređaj. Uz pomoć Saveza za povezivost u kućanstvu (Home Connectivity Alliance), SmartThings platforma kompatibilna je s različitim brendovima uređaja, omogućavajući već postojećim uređajima da se jednostavno povežu s novima. Također, SmartThings osmišljen je imajući na umu sigurnost – Samsung Knox Vault pohranjuje osjetljive informacije, poput PIN kodova i IoT ključeva, u izolovani čip,sprečavajući neovlašteni pristup.

Smanjenje negativnog uticaja na okoliš

 Uz nova korisnička iskustva s premium zaslonima, Unbox & Discover događaj predstavlja napredak kompanije Samsung u kretanju prema svojim ciljevima održivosti. Samsung radi na stvaranju manje ekološki štetnog životnog ciklusa proizvoda.

Nova, treća generacija SolarCell daljinskog upravljača dolazi u potpunosti bez baterija i može se puniti putem radio frekvencija od 2,4 GHz, crpeći energiju iz signala koje emitiruju Wi-Fi usmjerivači za kućnu upotrebu te koji smanjuje potrebu za jednokratnim baterijama. Korisnici također mogu aktivirati AI Energy Mode sa svog telefona ili televizora, što im omogućava praćenje i kontrolu njihove potrošnje energije i navike.

Dostupnost

 Najnoviji modeli Samsung Neo QLED i OLED televizora u Bosni i Hercegovini će bitidostupni u drugoj polovini aprila.Neo QLED će biti dostupan po preporučenoj maloprodajnoj cijeni od3.599 KM, a Samsung OLED po preporučenoj maloprodajnoj cijeni od 3.999 KM.Trenutno ih možete prednaručiti i na poklon dobijate odabrane uređaje Galaxy A ili S serije. Za više informacija o prednarudžbi posjetite link./Minela Pamuk/

 

 

###