Vega-Mix: Uz pozitivno poslovanje-nove razvojne investicije

Za živiničku firmu Vega-Mix uspješno je počela još jedna poslovna godina. Uprkos teškoćama, prošla godina završena je pozitivnim poslovanjem, a iz vlastite dobiti namirena je i nastala šteta nakon majskih poplava. Komircijalni direktor Vege Samir Omić ističe da je šteta od poplava iznosila preko 350 hiljada KM!

“Zadovoljni smo postignutim tokom prošle poslovne godine, u kojoj smo primili nove radnike, što je za nas veoma važno. Uz postojeće poslovne jedinice, kao što su proizvodnja začina, plasman soli i slovenačkih vina, te Sanitacije, otvorili smo novu juna prošle godine u Sarajevu, čime želimo približiti naše proizvode tom velikom tržištu. Ugovor o prodaji soli na BH tržištu sa tuzlanskom Solanom u potpunosti smo ispoštovali i potpisali smo novi za ovu poslovnu godinu”, kaže nam Samir Omić.

Osim što je Vega-Mix generalni zastupnik prodaje soli, tako isto od prošle godine uspješno je počela saradnja sa poznatim slovenačkim proizvođačem vina Metlikom, koja će se ove godine još povećavati, o čemu Omić kaže:

“Metlika je poznata firma koja godišnje ostvari prometa u vrijednosti od 80 miliona Eura, tako da smo ispunili očekivanja u plasmanu njihovih čuvenih vina na tržište FBiH. I ove godine potpisali smo novi ugovor o saradnji i očekujemo još bolje rezultate”.

Ono što je veoma značajno za firmu Vega-Mix to je dalje širenje djelatnosti, ovoga puta na ugostiteljsko turističku oblast. Prošle godine započela je gradnja hotela, a u ovoj biće u potpunosti izgrađen i predat na upotrebu:

“Za nas je gradnja hotela još jedan korak naprijed, gdje namjeravamo zaposliti 25 radnika. Ova investicija “teška” je 4 miliona KM, od čega je 60 odsto vlastito učešće, a ostalu su kreditna sredstva. Hotel je lociran kraj magistralnog puta u Malinama, postoje dobre komunikacije, kao i svi uslovi za pozitivno poslovanje”, ističe Omić.

Na kraju, podsjećamo da začin VEGAMIX je proizvod na bazi soli uz dodatak sušenog povrća. VEGAMIX začin se koristi kao dodatak jelima od povrća i mesa a naročito obogaćuje ukus kuhanih jela. VEGAMIX se proizvodi po vlastitoj recepturi. Začin VEGAMIX je od samih početaka osvajao nagrade i priznanja kao potvrdu kvalitete i izvrsnosti proizvoda. Između ostalih nagrada, začin je dobitnik 10 zlatnih medalja za kvalitet sa raznih sajmova u zemlji i inostranstvu./Š.G./