VS Paprikić: Otovren salon za uređivanje pasa i drugih kućnih ljubimaca

Veterinasrska stanica Paprikić nastoji širiti kvalitet i obim usluga, pa je nedavno počeo sa radom prvi Pet grooming salon u Živinicama.U salonu se svakodnevno vrši uređivanje pasa, mačaka i ostalih kućnih ljubimaca.

Bitno je istaći da sve poslove oko uređivanja kućnih ljubimaca obavlja Azur Paprikić, koji je stekao potrebno obrazovanje kod vrhunskih stračnjaka iz ove oblasti u Zagrebu.

“Salon smo otvorili početkom februara, jer su već narasle potrebe za tim i sve više sugrađana posjeduje kućne ljubimce.U grooming mogu ići sve vrste pasa, mada mnogi misle da to nije za pse sa kratkom dlakom, međutim i za njih ima način uređivanja. Osim pomenutoig, kod nekih preovladava mišljenje da da se ljubimci šišaju samo ljeti, a ne i zimskom periodu, što je pogrešno iz razloga što će psu više smetati duga, zapetljana i prljava dlaka, nego da je ona suha, čista i kratko ošišana.Ističem još da potpuno sve vrste spadaju pod grooming, pa tako i rase poput samojedne, haskija i chao chau, koje imaju dvoslojnu dlaku, tako da su rase koje zahtijevaju posebnu vrstu tretmana, kada je u pitanju njega i uređivanje”.

Za razliku od ostalih salona za grooming većina ih je sa završenim frizerskim zanatom, dok je u VS Paprikić za te poslove angažovan vrhunski veterinar, sa iskustvom u radu sa kućnim ljubimcima i općinito sa životinjama.Uz to, nabavljena je i vrhunska oprema u namjenski uređenim prostorijama.

U VS paprikić ističu još da su Veoma sretni što, pored brige o zdravlju, pružaju i usluge uređivanja naših ljubimaca, kako bi i oni bili sretniji i ljepši.

Za sve informacije možete se obratiti na već poznatoj adresi: I ULICA 65 ŽIVINICE i na brojeve telefona: 035-774-774, 061 134 450, 062 670 242, 062 670 262, (pozivi : SMS,VIBER) i fb stranici Pet grooming Paprikić.