WIZZ AIR slavi pet godina leta za Tuzlu

Wizz Air, najbrže rastuća aviokompanija u Evropi, u Tuzli slavi svoju petogodišnjicu. Otkako je WIZZ stacionirao prvi bazni avion u Tuzli u Junu 2015, aviokompanija je prevezla više od 2 miliona putnika iz Bosne i Hercegovine i iz nje.

Wizz Air je jedna od prvih avio kompanija koja vrši komercijalne međunarodne letove iz Tuzle i danas je jedina redovna i stalna operativna linija na tom aerodromu. Od prvog leta u junu 2015, aviokompanija je nastavila ulagati u Tuzlanski kanton i sada leti na 15 linija za 6 zemalja sa međunarodnog aerodroma Tuzla. Flota baze u Tuzli porasla je na 2 aviona A320 u martu 2017., a do 2018. Wizz Air je prevezao preko 600.000 putnika, što predstavlja rast od 7% u odnosu na isto razdoblje prošle godine.

Wizz Air ne samo da pruža mogućnosti putovanja između Bosne i Hercegovine i ostatka Evrope, već podstiče lokalno tržište rada u avijaciji i turizmu i drugim vezanim industrijama. Danas Wizz Air zapošljava više od 70 članova posade i pilota u Bosni i Hercegovini, koji pružaju izvrsnu uslugu na svakom letu.

Wizz air je prepoznat kao najbolja niskobudzetna aviokompanija, također i kao aviokompanija sa najboljim kabinskim osobljem u Jugoistočnoj i Centralnoj Evropi!

Paulina Gosk, direktorica korporativnih komunikacija u Wizz Air-u, rekla je:

„Sretni smo što danas zajedno s Međunarodnim aerodromom Tuzla obilježavamo 4 godine uspješnog poslovanja. Ponosni smo što smo pioniri povoljnih avionskih putovanja u regiji i doprinosimo lokalnim biznisima s doista niskim cijenama. Misija WIZZ AIR-a uvijek je bila da avionska putovanja učinimo pristupačnijim za više ljudi nego ikad prije i time stimuliramo avio i turističku industriju u kojima služimo”./A.P./