Wizz Air zapošljava 800 novih članova kabinske posade

Sarajevo,26. august 2021: Wizz Air, najbrže rastuća evropska aviokompanija,otvorila je najveći konkurs u svojoj historiji planirajući da do decembra 2021. godine širom svoje mreže zaposli 800 novih članova posade. Termini razgovora za potencijalne članove posade iz naše zemlje bit će održani u Sarajevu 27. augusta i Tuzli 29. augusta.

Zainteresovani kandidati koji su oduvijek sanjali o karijeri u aviosaobraćaju mogu se prijaviti za učešće na ovom linku.

U okviru Wizz Airovog procesa zapošljavanja kabinskog osoblja u toku augusta i septembra će biti održan niz događaja, a prvi će se desiti u Sarajevu u prostorijama Hotela Holiday (Zmaja od Bosne 4), dok će u Tuzli razgovori biti održani u Golden Star Hotelu (Jevrejska 5). Zainteresovani članovi kabinske posade imat će priliku da upoznaju Wizz Air, a njihov dolazak je predviđen tačno u 9 sati ujutro uz aktuelni CV te trebaju biti spremni za cjelodnevne aktivnosti koje uključuju predstavljanje, snalaženje u različitim situacijama, timske vježbe i individualne intervjue.

Članovi kabinske posade od Wizz Aira mogu očekivati konkurentnu zaradu u jednoj od najbrže rastućih aviokompanija u Evropi, vodeću obuku u ovoj industriji, kao i raspored koji se objavljuje svake dvije sedmice. Radit će u prijateljskom i multikulturalnom okruženju, s pristupom različitim uzbudljivim mogućnostima napredovanja u karijeri, poput programa “Cabin Crew to Captain” koji podržava napredak članova kabinske posade u karijeri do sticanja dozvole za pilota komercijalnih letjelica. Kabinsko osoblje također može uživati u popustima na letove i bonus avionskim kartama za porodicu i prijatelje.

Zakazani razgovori dio su stalne potrage za novim članovima kabinske posade i pilotima u čitavoj mreži Wizz Aira, budući da ova aviokompanija povećava kapacitete kako bi utrostručila svoju flotu, a u narednih deset godina planiraju nabavku novih 500 aviona Airbus. Novi uposlenici pridružit će se Wizz Airu u uzbudljivom trenutku za aviokompaniju, nakon otvaranja 18 novih baza i pokretanja više od 300 novih linija samo u protekloj godini.

WIZZ AIROVI TERMINI RAZGOVORA ZA POSAO

DATUM LOKACIJA
27. AUGUST SARAJEVO, Hotel Holiday, Zmaja od Bosne 4
29. AUGUST TUZLA, Golden Star Hotel, Jevrejska 5

Heiko Holm, glavni operativni direktor Wizz Aira, poručuje: “Ovo je bila inspirativna godina diversifikacije mreže Wizz Aira i sa zadovoljstvom možemo pozvati ambiciozne članove kabinskog osoblja da se pridruže fantastičnom timu i rade za jednu od najbrže rastućih aviokompanija Evrope. Tokom predstojećih razgovora za posao kandidati će moći saznati više o mogućnostima koje nudimo. Mi u Wizzu smo ponosni na odlične mogućnosti napredovanja, konkurentnu zaradu i paket naknada i beneficija dostupnih svim članovima našeg kabinskog osoblja. Posvećeni smo pružanju podrške našoj posadi s jasnim karijernim putem i mogućnostima za brzi razvoj. Dok se vraćamo kapacitetima prije pandemije i nastavljamo fokusirati na rast, radujemo se što ćemo poželjeti dobrodošlicu talentovanim kandidatima”./Adisa Pobrić/

O Wizz Airu    

Wizz Air, najbrže rastuća evropska niskobudžetna kompanija, ima flotu od 144 aviona Airbus A320 i A321. Tim posvećenih vazduhoplovnih profesionalaca pruža vrhunsku uslugu i veoma nisku cijenu, što Wizz Airu daje prednost od 40 miliona putnika u toku finansijske godine koja je završila 31. marta 2020. Wizz Air kotira na Londonskoj berzi pod oznakom WIZZ. Kompanija je nedavno proglašena za jednu od najboljih deset najsigurnijih aviokompanija na svijetu od airlineratings.com, jedine svjetske agencije za sigurnost i ocjenu proizvoda, a 2020. aviokompanija godine ATV, što je najzanimljivija čast koju aviokompanija ili pojedinac mogu dobiti, prepoznajući pojedince i organizacije koje su se istakle izvanrednim performansama, inovacijama i vrhunskom uslugom.