Zijad Kunić:Umjesto drveta-prešao na tekstil

Na Gradskoj pijaci u Živinicama ima na desetine štandova na kojima se prodaje razna tekstila roba.Jedan od štandova je rezervisao Zijad Kunić, svakodnevno radi i na usluzi je građanima.

Zijad je radio u firmi Konjuh preko 30 godina, gdje je stekao veliko iskustvo u proizvodnji raznih stolova, ali od kada je ova, nekada nadaleko čuvena firma u stečaju, morao je tražiti druge izvore prihoda.

“Nije mi bilo druge nego da se opredjelim za nešto o čemu nikada nisam razmišljao.I eto, desetak je godina od kada dežuram kraj svog štanda na Gradskoj pijaci.U ponudi imam sve što je potrebno kućanstvu, počev od veša,čarapa, posteljine, peškira, čaršava, stolnjaka i ostalog što je svakodnevno potrebno.Snalazim se, cijene su prikladne, imam mušterija, ali nas je puno tako da se ne može zaraditi koliko bi smo mi željeli”, kaže nam Zijad Kunić.

Zijad, kao i ostali trgovci na štandovima, raduju se uređenju prodajnog prostora, koje treba da uslijedi uskoro, čime bi se stvorili uslovi za uspješnijim radom, pogotovu što se očekuje da će biti bolja infrastruktura, pa i zagrijavanje, koje je sada veliki problem!/Š.G./