Živinice i Kalesija povezani novim asfaltnim putem

Jučer je završeno asfaltiranje dionice puta Tupković- Rainci Donji. Radi se o projektu finansijske vrijednosti 550.000 KM, a rađen je na triplicitnoj relaciji; Grad Živinice – Federalno ministarstvo raseljenih osoba i izbjeglica – Općina Kalesija. Ukupna dužina dionice je 3,3 km, a širina asfalta je 4 m.

Ovaj putni pravac građanima istočnog dijela Grada Živinice nudi trenutno najbrži i najbliži izlazak prema Tuzli, kao centru kantona. Naime, ovom dionicom puta MZ Tupković od Tuzle i Kliničkog centra udaljena je samo 20 minuta vožnje automobilom. Isto tako, doći će do kvalitetnije eksploatacije plodne Sprečke doline, što će poljoprivrednicima uveliko olakšati egzistenciju.

Veliko zadovoljstvo zbog realizacije ovog krucijalnog projekta nisu krili mještani Tupkovića i Rainaca, kao i okolnih mjesta.Nakon što je završeno asfaltiranje puta, oduševljeni mještani MZ Tupkovići nagradili su izvođače radova janjetinom sa ražnja, pa je tako ovaj istorijski događaj povezivanja Živinica i Kalesije svima ostao u lijepom sjećanju.Ljepši poklon pred praznik Dan državnosti BiH nije se mogao očekivati!/Ismet Korajac/