SDP TK:Saopštenje za javnost

-KO SDP BiH Tuzla: Odnos menadžmenta UKC Tuzla prema pacijentima i uposlenicima ove zdravstvene ustanove svakim danom postaje sve bezobzirniji

Nemar i nesposobnost uprave UKC Tuzla u nepovoljan položaj je sada doveo i uposlenike UKC Tuzla, kojima se, po našim saznanjima, već nekoliko mjeseci ne uplaćuju doprinosi i većina ih biva uskraćena i za zdravstvenu zaštitu.

Kako smo to isticali i na tematskoj sjednici Skupštine TK, ogromne probleme imaju i pacijenti kojima je potrebna operacija kičme sa ugradnjom implantata koje, za razliku od prethodnih godina,  Zavod zdravstvenog osiguranjaTK nije uvrstio u program za 2023. godinu bez posebnog obrazloženja.

Da li se iste i dalje rade na UKC Tuzla, pitali smo nadležne, i čekamo odgovore.

Najznačajnija vijest aktuelnog menadžmenta UKC Tuzla, bila je kapitalna investicija popravke lifta, a u isto vrijeme mediji su prenijeli važnu vijest iz Kantonalne bolnice Zenica, da je na usluzi pacijentima u rad pušten i drugi, novi linearni akcelerator.

Dok najteži pacijenti našeg Kantona u borbi za život na radioterapije idu u Sarajevo, Mostar ili Zenicu, o vlastitom trošku, menadžment UKC Tuzla je bez odgovora. Sredstva za linearni akcelerator na UKC Tuzla odavno su osigurana, ali nabavka istog još uvijek nije završena.

Kao posljedica neodgovornog, bahatog i nestručnog odnosa menadžmenta UKC Tuzla evidentan je smanjen obim pružanja zdravstvenih usluga na što kontinuirano upozoravamo.

Namjera da implementirate Odluku Skupštine TK, od 31.5.2023.godine, te da UKC Tuzla dovedete u rang Kantonalne bolnice i smanjite obim pružanja zdravstvene zaštite našim pacijentima mora biti spriječena svim zakonom predviđenim sredstvima./Služba za informisanje KO SDP BiH Tuzla/