Asocijaciji mladih SDA pristupilo 40 novih članova

U prepunoj sali Bosanskog kulturnog centra Živinice održana je manifestacija prijema novih članova Asocijacije mladih SDA Živinice.40 omladinaca potpisalo pristupnicu Stranci demokratske akcije, te time postali zvanično dijelom najveće i najorganiziranije državotvorne političke opcije u Bosni i Hercegovini.

U prepunoj sali BKC Živinice, prisutni su bili članovi AM SDA iz različitih gradova i općina s područja Tuzlanskog kantona, te mnogi članovi i simpatizeri Stranke. U svojstvu domaćina prisutnima su se obratili – Edis Trumić, predsjednik Asocijacije mladih SDA Živinice i Began Muhić, konzul u Njemačkoj i potpredsjednik Gradskog izbornog staba Živinice – poželivši mladima dobrodošlicu, mnogo uspjeha, te su se stavili na raspolaganje za sva buduća pitanja i dileme mladih u Gradu Živinice.

Ovo je također bila prilika da se naši mladi upoznaju sa programima i političkim platformama koje nude kandidati na predstojećim općim izborima za sve nivoe vlasti s područja Živinica. Tako su se mladima obratili – Edita Mazić (kandidatkinja za Parlament FBiH), Muamer Zukić (kandidat za Skupštinu TK), Šekib Umihanić (kandidat za Skupštinu TK), Amra Hamidović (kandidatkinja za Skupštinu TK), Edin Dedić (kandidat za Skupštinu TK) i Halida Mahmutbegović Poljaković (kandidatkinja za Skupštinu TK).

Našim novim članicama i članovima želimo mnogo sreće kako u profesionalnom, tako i na ličnom planu. Vjerujemo da će njihovo članstvo i angažman doprinijeti jačanju i promoviranju ideje Stranke demokratske akcije Bosne i Hercegovine, kao i državi Bosni i Hercegovini.
Sigurno SDA – sigurna država Bosna i Hercegovina!/Tim za medije/