Avdija Mumić:Raditi u interesu svih građana

Među kandidatima GO PDA Živinice na narednim lokalnim izborima, pod rednim brojem 10.nalazi se Avdija Mumić.Avdija (Ahmet) Mumić je rođen 1960.godine u Gornjim Dubravama.Osnovnu i srednju školu završava odličnim uspjehom, te kao veoma talentovan i obrazovan omladinac upisuje Rudarski fakultet u Tuzli i završava studije 1988.godine, u redovnom roku.

Odmah po završetku studija i sticanja zvanja dipl.ing.rudarstva zasnovao je radni odnos u RMU „Banovići“ d.d. Banovići, gdje i danas radi.Postizao je zapažene rezultate i izvršavao sve zadatkle na svom radnom mjestu, što je od upravljačkih struktura bilo prepoznato pa je više puta nagrađivan.Između ostalih priznanja dobitnik je srebrne i zlatne plakete za poseban doprinos u razvoju i radu Rudnika mrkog uglja Banovići.

Većinu svog radnog vijeka proveo je na mjestu upravnika i tehničkog rukovodioca Rudnika, podzemna eksploatacija koja je u sastavu RMU „Banovići“ d.d. Banovići i to oko 23 godine.Trenutno obavlja dužnost Projekt menadžera na projektu izgradnje Termoelektrane Banovići.

Od aktivnosti na društvenom radu izdvojamo doprinos realizaciji raznih projekata infrastrukture na području MZ Centar, gdje stanuje u porodičnu kuću, kao i humanitarne pomoći ugroženim sugrađanima.Tako je bio učesnik realizacije Projekta asfaltiranja i izrade ulične rasvjete u naselju Jezero u dužini cca.500 m, angažujući se kao predsjednik građevinskog odbora.Uz ovu društvenu aktivnost vodio je izgradnju kuće za ugroženu porodicu, takođe kao predsjednik građevinskog odobra.

“Imajući u vidu sve svoje dosadašnje radno iskustvo i društveni angažman obećavam da ću i u okviru Gradskog vijeća Grada Živinice savjesno i odgovorno raditi za interese svih stanovnika Grada Živinice”, rekao nam je Avdija Mumić.