Centralni predizborni skup SBB: Ovacije Fahrudinu Radnočiću

Tokom tekućeg mjeseca političke partije su organizovale više promotivnih skupova i drugih oblika predsatvaljanja građanima za predstojeće opće oktobarske izbore. U finišu smo kampanja, kada se organizuju centralni predizborni skupovi, pa je tako OO SBB Živinice u velikoj Sali BKC organizovo veličanstven centralni predizborni skup, koji je počeo intoniranjem državne himne BiH.

Predsjenidik SBB Živinice mr.Sanel Razić, nosilac liste za Predstavnički dom Parlamenta FBiH pozrdavio je veliki broj prisutni članova, simpatizera i građana, a potom istakao je da se SBB zalaže za BiH kao sekularnu državu, uz osigurnanje punih vjrskih sloboda i prava vjerskih zajednica, nezavisnost sudstva, zaštitu energetskih i drugih resursa, ekonomski razvoj i osiguranje masovnijeg zapošljavanja, razvijanje regionalne stabilnosti i saradnje, očuvanje kulturnog identiteta i dr.

„SBB je orpedjeljena za ravnopravno učešće žena i mladih u svim javnim, kulturnim, društvenim i političkim aktivnostima, posebno u političkom životu.SBB je za izgradnju socijalne države, osiguranje naknada nezaposlenim, nemoćnim i osobama sa umanjenim sposobnostima, te da se mjerama ekonomske politike mora osigurati razvoj sela“, istakao je Razić.

Potom je predstavljena lista kandidata SBB za Skupštinu Tuzlanskog kantona, u ime kojih se prisutnim obratio Jasmin Rahimić, koji je govorio o potrebi stabilizacije i razvoja privrede:

„Ne možemo više dopustiti da nam propadaju velika preduzeća, kao što je to primjer u Konjuhu, nekadašnjem gigantu, koji je nekada zapošljavao 2500 radnika, oko kojeg se niko nije potrudio da nađe spasa.Sada radnici ove firme traže pravdu na ulici, da mole za ono što je njihovo.Moramo prozvati one koji su ga uništili, ne samo Konjuh već i druge firme.Tako pokušavaju opljačkati i RMU Đurđevik, ali im to nećemo dozvoliti. RMU Đurđevik ima svoju perspektivu i bit će ga.Takođe želim istaći problem toplifikacije zbog čega su Živinice najzagađeniji grad tokom zimskog perioda, kada iz hiljade mini kotlana trujemo naš zrak, te i taj problem moramo riješiti u najskorije vrijeme“.

Nakon liste kandidata za Skupštinu TK, predsatvljene su i kanidati koji se nalaze na listama za Predsatvnički dom Parlamenta FBiH i Predstavnički dom Parlamentarne skupštine BiH.Kandidat za Predsatvnički dom Parlamentarne skupštine BiH dr.Hidajet Rahimić je prv objasnio zašto se nalazi u članstvu SBB i rekao da je to zbog čovjeka velikih poduzetničkih rezultata, vizionara i političara iza kojeg stoje veliki rezultati, a to je Fahrudin Radončić-predsjednik SBB BiH i kandidat za bošnjačkog člana Predsjedništva BiH, te se zato stavlja u službu ove političke partije, kako bi BiH uveli u euroatlantske integracije.

Burnim aplauzima pozdravljen je nastup za govornicom kandidata za Predsjedništvo BiH Fahrudina Radončića.

„Nalazimo se na istorijskoj raskrsnici, da li ćemo biti suvereni vladari svoje domovine BiH?Nemojte se bojati, nema otcjepljenja RS, nema trećeg entiteta i nema fildžan-države. Ima samo cjelovita, snažna i moćna BiH. SBB ima snage, i to što smo obećali to ćemo ispuniti.Previše imam mudrosti, znanja, povjerenja u vas i moj narod, u BiH, da bih se plašio ko će da sjedi pored mene. Dosta je politike dinastijskog vladanja i ostavljanja BiH u amanet. BiH može da se ostavi samo narodu, borcima i građanima.Naši borci nisu davali živote za domovinu kojom će vladati pet-šest familija, to ugrožava budućnost zemlje.Potrošeno je mnogo vremena i došao je čas kada treba da napravimo Vladu nacionalnog spasa, koja će BiH spasiti propadanja i povesti je ka Evropskoj uniji i NATO savezu.BiH je zemlja prosperiteta, kad smirimo odnose među bošnjacima,harmoniziramo odnose sa našim srbima i hrvatima, možemo naprijed. Zalagaćemo se za ekonomsku i seksualnu revoluciju, da sačuvamo narod, tako da majka sa troje djece dobije doživotnu penziju“, rekao je Radončić, te dodao da će posebnu pažnju posvetiti zadržavanju mladih da ostanu, rade i žive u svojoj zemlji./Š.G./