Demant:Vijećnici SDP-a nisu glasali za Komšića

Gradska organizacija SDP BiH Živinice odlučno odbacuje iznesene neistine da su vijećnici SDP-a u Gradskom vijeću glasali „ZA“ izbor Željka Komšića počasnim građaninom.

Na samoj sjednici Gradskog vijeća od 31 vijećnika, koliko ono broji, 19 je bilo „ZA“, 1 „PROTIV“ i 2 „SUZDRŽANA“. Niti jedan vijećnik Kluba SDP-a nije glasao „ZA“ jer je naš prijedlog za počasnog građanina bio drug Bogić Bogićević.

Jučerašnjim saopštenjem smo iskazali nezadovoljstvo načinom odabira pojedinih kandidata i nepoštivanjem doprinosa pojedinaca i organizacija koje se nisu našle među dobitnicima. Kompletan proces donošenja odluke i kriteriji kojima se rukovodila vlast u našem gradu su u potpunosti devalvirali vrijednost samih priznanja.

Nastavila se praksa dodjele priznanja i odlikovanja Grada dodvoravanjem političkim vođama i političkim podobnicima. Ljudi za koje se vežu brojne afere postaju naši počasni građani. Podsjećanja radi, prošlogodišnji počasni građanin, Fadil Novalić, akter je afere „Respiratori“. Pojedinci sumnjivog ugleda dobijaju najviša priznanja, a mnogi čestiti građani i ugledne organizacije su na marginama.

Oni koji su plasirali informaciju da je SDP podržao Komšića ostaju dosljedni dugogodišnjoj SDA-ovoj retorici, čiji je jedini cilj rušenje ugleda SDP-a, jedine državotvorne i multietničke partije./Predsjednica GO SDP BiH Živinice Amila Hodžić/