Dr.Hajrudin Kozarević-kandidat za gradonačelnika Živinica

Na narednim vanrednim izborima za gradonačelnika Živinica, koji će se održati 28.maja, jedan od pet kandidata je i dr.Hajrudin Kozarević.Kozarević je dugogodišnji aktivista i u više navrata biran je u Općinsko/Gradsko vijeće Živinice.

“Pred nama je historijska prilika da donesemo odluku koja će oblikovati naš grad i buduće generacije.Pozivam vas da se pridružite našoj viziji i da zajedno gradimo bolje sutra.Vjerujem u snagu naše lokalne zajednice i uvjeren sam da možemo ostvariti svoje ciljeve”, poručio je građanima dr.Hajrudin Kozarević.

Dr.Hajrudin Kozarević je rođen 12.12.1972. godine u Selu Gračanica, Grad Živinice. Ljekar, specijalista dijagnostičke radiologije. Zaposlen na UKC Tuzla, Klinika za radiologiju i nuklearnu medicinu. Pripadnik Armije RBiH od 1992. do 1995. godine. Oženjen, otac troje djece.

Bio je vijećnik u Općinskom/Gradskom vijeću Živinice  u periodu od 2000. do 2022.godine.Na općim izborima 2022.godine izabran je u Predstavnički dom Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine.

Dr.Hajrudin Kozarević je cijenjen podjednako na poslu gdje radi i među narodom.Građani imaju veliko povjerenje u ovog istaknutog aktivistu, te ne čudi što je dugi niz godina biran u Gradsko vijeće Živinice.

S obzirom na tradiciju socijaldemokratije i opće stanje u bosanskohercegovačkom društvu, politička orijentacija SDP BiH, kao partije ljevice, predstavlja najadekvatniji izraz koji iskazuje karakter i trenutne tendencije SDP BiH za vrijeme koje dolazi. Na tim osnovama, SDP BiH u prvom redu utvrđuje svoje univerzalne i trajne vrednote kojih se nikada neće odreći. Riječ je o životnoj sigurnosti, socijalnoj pravdi i ravnopravnosti, solidarnosti i odgovornosti, slobodi i jednakim šansama svih.

Između ostalog, to je ono na čemu istrajava dr.Hajrudin Kozarević već dugi niz godina, pa se očekuje nova podrška građana na narednim vanrednim izborima za gradonačelnika Grada Živinice.