Emir Nišić:Poboljšati uslove života građana

Emir Nišić rođen 1987. godine, diplomirani pravnik, broj 22. na listi SD BIH za Gradsko vijeće Živinice. Već godinama tv voditelj i autor dokumentarnih emisija na nekoliko televizija u okruženju, autor stručnih historijskih radova i nekoliko knjiga, aktivan u nekoliko udruženja, bavi se slikarstvom i glumom.

Svoje političko djelovanje u Gradskom vijeću Živinice želim posvetiti poboljšanju uslova života svih građana Živinica, prije svega želim doprinijeti formiranju lokalne radio stanice koja će nam pružiti sve informacije o dešavanjima u našem gradu, zatim pokrenuti inicijativu izgradnje novog mosta na Spreči u Suhoj, dati podršku izgradnji novih puteva prema Kalesiji,Banovićima i Šekovićima, kako bi lokalno tržište učinili još pristupačnijim susjedstvu, a podržat ću svaku inicijativu obnove putne,vodovodne i elektro mreže u svim mjesnim zajednicama.

Ljepši izgled javnih objekata, izgradnja novih parkinga, ali i parkova moja je težnja, a najveća želja je da mi u Đurđeviku imamo vodu tokom cijele godine. Nadam se da ćete prepoznati moje iskrene namjere i težnje da djelovanjem u okviru Zakona o lokalnoj samoupravi doprinesem stvaranju povoljnijih životnih uslova u Živinicama.