GO Demokratska fronta:Obilježen zvanični početak predizborne kampanje

Jučerašnjim okupljanjem otpočela je zvanična predizborna kampanja Gradskog odbora Demokratske fronte Živinice, na kojem je predstavljen Program ove političke partije.

Lista GO DF Živinice za Gradsko vijeće broji 29 kandidata, veoma stručnih i sposobnih, od kojih su mnogi po pvri puta odlučili aktivno se uključiti u političke vode.Među 29 kandidta za GV Živinice nalazi se veći broj dipl.pravnika, doktora, dipl.ekonomista, uspješnih poduzetnika i drugih profila, tako da se može reći da se radi o ekspertnoj listi stručnih ljudi, koji mogu pomoći našoj društvenoj zajednici.

Otvoreni smo do kraja, iskreni, dosljedni i odlučni u poštivanju ustava i zakona. Zbog toga smo napravili ambiciozan izborni program koji je u cijelosti posvećen rješavanju problema iseljavanja građana iz našega grada i Bosne i Hercegovine.

Zalagaćemo se, prije svega, za ekonomski razvoj. Insistiraćemo na unapređenju saradnje s poslodavcima i investitorima radi stvaranja novih radnih mjesta, kao i na podršci javno-privatnom partnerstvu.

Zalagaćemo se za razvoj fizičke kulture i sporta – više sportskih objekata za djecu predškolskog i školskog uzrasta i veća ulaganja u sportske kolektive.Insistiraćemo na izgradnji gradskog jezgra i urbanizaciji prigradskih i seoskih područja, kao i stvaranju infrastrukture za razvoj porodičnog biznisa na selu.

Tokom predizborne kampanje odlučeno je da se, s obzirom na pandemiju COVID-19,održi više promotivnih skupova u gradu i mjesnim zajednicama, kako bi građanima približili programe rada i ciljeve koje žele postići.