GO Narod i Pravda BiH se širi i u Živinicama

Pozitivni politički vjetrovi, koje širom BiH nosi politički projekat zvani Narod i Pravda, u velikoj mjeri se širi i u Živinicama.

Kažu nam da smo nečija alternativa, međutim- poručujemo svima da mi nismo ničija alternativa, nego smo rješenje za ovakvo stanje u državi.

I pored silnih opstrukcija, podmetanja, političkog monopola i političke diktature u Gradskom vijeću i gradskoj vlasti u Živinicama, Gradski odbor Naroda i Pravde je svakim danom sve brojniji, sve jači i postaje preozbiljan politički konkurent za naredne Lokalne izbore, koji će se, nadamo se, i pored ogromnih opstrukcija vlastodržaca i pokušaja “mostarizacije” cijele BiH, održati do kraja ove godine.
Postali smo noćna mora aktuelnih vlastodržaca, zato što u svom programu i najiskrenijoj i odlučnoj namjeri da to i sprovedemo, nudimo drugačiju Bosnu i Hercegovinu, državu bez kriminalne, korumpirane i lopovske vlasti , istinski države ravnopravnih građana i naroda u njoj.

Nažalost , u Živinicama naročito, u posljednjem mandatu je nestala opozicija, a vlast se koristi državnom imovinom, kao svojom babovinom. Sve što je bilo nenormalno, postalo je normalno- sve sto je bilo nemoralno, postalo je moralno. Zakoni više za njih ne predstavljaju ništa, ponašaju se i kao kadija i kao sudija.

Stvorili su ambijent življenja nemogućim. Ljudi, ne da odlaze iz Živinica i iz BiH, nego bježe.

Malo je pandemija Corone ovaj trend privremeno usporila, ali ne dugo. A sama pandemija je pokazala kako ( ne ) funkcionišu u kriznim situacijama.Ono gdje su do savršenstva usavršili “posao” jeste TENDERSKA POLITIKA i trošenje narodnog novca.

Evo, i nakon 4 mjeseca, u Živinicama nismo čuli da je neka firma, ili poduzetnik, kome je bio zabranjen rad, dobila subvenciju ili pomoć. Corona im je izgleda pojela i “Corona zakon”.

Zato po Živinicama poslali turističku inspekciju da kažnjava te iste poduzetnike, kojima su zabranili rad 2 mjeseca, i to zbog smiješnih stvari, nekih lutaka i izloga i sl. Da nije žalosno, bilo bi smiješno.

A od Corone, kao što vidimo, samo obolijevaju funkcioneri i “budžetlije”. Je li ikome jasno šta je u pitanju?

Opoziciju u GV Živinice su poznatim metodama ubjeđivanja, ( ne baš moralnim ), preveli u poziciju i sada je kod nas gore jednoumlje nego u vrijeme komunizma.Narod i Pravda im poručuju, da poslije Lokalnih izbora u Živinicama, neće ništa biti isto.

Narod i Pravda na Lokalne izbore izlazi sa najmlađom listom kandidata, sa čestitim , nekorumpiranim, nekompromitovanim, stručnim i obrazovanim kandidatima, kojima je za veliku većinu, ovo prvi izlazak na liste.

Tu smo da u političku penziju pošaljemo ove dosadašnje, od kojih su većina, već 3 i više mandata u Vijeću, a šta su to napravili, vidimo na djelu.Zato su sebi izglasali najveći paušal u BiH, zamislite to- u Bosni i Hercegovini, među skoro 200 opština i gradova.

Dobili smo status grada, a daleko smo mi od grada.

Kada bi nabrajali šta nam fali ( a imat cemo kada), bio bi to predugačak spisak.
Samo ćemo napomenuti da smo postali poznati u svjetskim razmjerama po negativnim statistikama u vezi sa zagađenjem zraka. Redukcije vode su nam ponovo uobičajena ponuda, kao i niz drugih problema i nedostataka.

Kao gradu nam fale i sredina i krajevi, ali najviše što su nam oduzeli i zbog čega ljudi bježe u inostranstvo je PRAVDA.

Zato se na bosanskohercegovačkoj političkoj sceni pojavila stranka Narod i Pravda, čija misija je, da ovo stanje zajedno sa drugim snagama u našoj lijepoj državi promijenimo i ambijent za život njenih građana popravimo, a to će biti najveći zalog za ostanak, ali i povratak mnogih onih, koji su već otišli./Tim za medije/