GO Naša stranka:Saopćenje za javnost

Poštovani građani i birači Živinica,
Ovim putem želimo da vas upoznamo o neprimjerenom i brutalnom nasrtaju na ravnopravnost političkog oglašavanja i fer predizborne kampanje i promocije za predstojeće lokalne izbore.

A RADI SE O SLIJEDEĆEM: POČETAK IZBORNE KAMPANJE JE ODREĐEN SA DANOM 16.10.2020. GODINE, A VEĆ U RANIM JUTARNJIM SATIMA ISTOG DANA IMALI SMO ŽIVINICE, A POSEBNO UL. A.IZETBEGOVIĆA OKIĆENU BILBORDIMA I STUBNIM PLAKATAMA, SA KOJIH NAS NAMJERNO ILI SLUČAJNO, PROMATRAJU SAMO KANDIDATI VLADAJUĆE STRANKE I U MINI VERZIJI PONEKI PLAKAT NJIHOVOG KOALICIONOG PARTNERA U GRADSKOM VIJEĆU.

NAŠA STRANKA, A I DRUGI POLITIČKI SUBJEKTI, SMO MNOGO PRIJE GORE POMENUTIH, REZERVISALI I UPLATILI ZAKUP ODGOVARAJUĆIH OGLASNIH MJESTA, ALI SU VLADAJUĆI I PORED TOGA, ZLOUPOTREBOM SVOJE MOĆ I POZICIJA, I BEZ KONSULTACIJA SA PREDUZEĆEM KOJE GAZDUJE JAVNIM POVRŠINAMA, URADILI ONO ŠTO SU HTJELI, A NAMA OSTALIMA „OSTAVILI“ SA PROMOTIVNOG ASPEKTA GLEDANO „NEBITNE OGLASNE PROSTORE I POVRŠINE“, IAKO SMO PRIJE SVIH SVE DOGOVORENO UREDNO PLATILI NA RAČUN JP “HORIZONTALA“ ŽIVINICE.

OSNOVANO SUMNJAMO DA NAKNADE ZA ZAKUP REKLAMNIH PROSTORA NISU , NITI ĆE IZVRŠITI OVI ŠTO SU URADILI GORE OPISANE NECIVILIZACIJSKE I DEMOKRATSKIM STANDARDIMA NEPRIMJERENE STVARI.

OBZIROM DA SE U POSTOJEĆEM POLITIČKOM, I SVAKOM DRUGOM AMBIJENTU , NE VRIJEDI ŽALITI I TRAŽITI BILO KAKVU PRAVDU, MI NAVEDENE POSTUPKE NAJOŠTRIJE OSUĐUJEMO I TRAŽIMO, ONO ŠTO NAM JE JEDINO PREOSTALO, A TO JE SUD JAVNOSTI I JAVNU „KAZNU“ ZA NAVEDENE POSTUPKE, A DO TOGA NIJE DUGO ČEKATI JER 15.11.2020.GODINE USKORO DOLAZI.

S POŠTOVANJEM, PREDSJEDNIK IZBORNOG ŠTABA GO NAŠE STRANKE ŽIVINICE-Mujkanović Muradif.