GO SDP BiH Živinice:Saopštenje za javnost

Poštovani članovi SDP BiH, simpatizeri i građani Grada Živinice, kao što smo i najavili nastavljen je politički brutalan udar tiranina prema političkim neistomišljenicima u našem gradu.

Metode ucjene, obmane i pritiska na čestite, sposobne i sve one građane koji misle i promišljaju, doživljavaju kulminaciju.

Jučerašnji pompezno najavljeni transfer u SDA u kome se spominje brojka od 50 mladih istaknutih dojučerašnjih članova SDP-a Živinice je u najmanju ruku još jedna tragikomična predstava političke živiničke osovine zla.

Činjenica jeste da veliki broj mladih pomenutih u objavi, ne zna ni gdje se nalazi kancelarija SDP-a u Živinicama, niti su ikada predstavljali kadrovsku bazu naše organizacije.

Istina jeste da su nažalost dojučerašnji čelni ljudi Foruma mladih, u skladu sa svojim, kako kažu, karakterom i dostojanstvom, prigrlili sve ono protiv čega se socijaldemokratska partija u svojoj suštini bori.

Slobodu, jednakost i solidarnost ekspresno su zamijenili nepotizmom, ucjene i pritiske prihvatili kao oblik političkog dijaloga, a naredbe idejnog trojca “osovine zla” Hodžić-Ramić-Komšić kao najviši oblik demokratije.

Međutim, da ne prejudiciramo stvari, uskoro će se moći sami uvjeriti da su bili samo instrument za postizanje cilja od strane svojih stranačkih kolega.

U korist iznesenih tvrdnji, dužnost nam je u ime javnosti, budno pratiti konkurse javnih ustanova i pokušati potvrditi cijenu izdaje.

Ono što je posebno zabrinjavajuće, jeste da premijer Tuzlanskog kantona, Denijal Tulumović vraća dug već pomenutim sivim eminencijama političkog života u Živinicama, i po nalogu istih svu pažnju usmjerava na niskorazrednu politiku obračuna sa političkim neistomišljenicima šireći dezinformacije i svjesno akcenat javnosti stavlja na neka druga pitanja, od kojih građani u cjelini nemaju direktne koristi.

Zaboravlja uvaženi premijer Tulumović da još uvijek građani našeg grada imaju problem sa grijanjem, toplifikacijomi mnogim neriješenim infrastrukturnim pitanjima, te apelujemo da radi posao u skladu pozicije koju obnaša.

Političko djelovanje u pokušaju, od strane kompromitovanih upravljačkih struktura SDA u Živinicama, prepoznata je od strane ideološki čistih i dosljednih čestitih članova njihove organizacije.

Političku odluku da jedna od najjačih organizacija SDA u BiH, gradska organizacija SDA Živinice, nema svog kandidata za gradonačelnika, već da prigrli aktuelnog gosp. Kamenjakovića smatraju izdajom svega onoga što baštine.

Dio i njihovog članstva, svoju podršku daje dosljednoj i poštenoj političkoj borbi i kandidatkinji SDPa za gradonačelnicu Grada Živinice.

Svu pažnju posvetili su uništenju SDPa u Živinicama, a nisu svjesni da su prikupljajući pridošlice, najčešće osobe isključivo ličnog interesa, pogazili lične principe, idejne osnove i postali “puki mehanizam za očuvanje vlasti”.

Drugovi i drugarice SDP-a, građani Živinica zajedno i još jače, na putu slobode, jednakosti i solidarnosti./PREDSJEDNICA GO SDP BIH ŽIVINICE AMILA HODŽIĆ/