GO SDP Živinice:Saopštenje za javnost

Poštovani sugrađani,
Mi u SDP-u BiH smo godinama kroz izborne kampanje navikli na niske udarce i svu beskrupuloznost vladajućih. Poučeni tim iskustvima ništa bolje nismo ni očekivali u aktuelnoj kampanji.

Najnoviji primjer uništavanja ili potpunog uklanjanja SDP-ovih džambo plakata i bilborda naše kandidatkinje za gradonačelnicu samo još jednom potvrđuje svu nemoć i strah od izbornog poraza, onih koji su zaslužili svojim neradom, korupcijom i nepotizmom da 15. Novembra odu u zaborav. Gospodo, valjda ste do sada naučili da se izbori ne dobivaju zastrašivanjem građana i vandalskim uništavanjem plakata neistomišljenika, nego demokratskom voljom građana ove zemlje.

Poštovani građani,
SDP će ostati dosljedan svoje ideje bez obzira na sve pritiske i nikada neće uzvratiti istom vandalskom mjerom. Nema straha jer smo svjesni da nam se sa ovom vladajućom garniturom ne može dogoditi ništa što nam se u zadnjih 30 godina nije dogodilo.

“Cijeli Svijet ne pokreću i ne vuku lokomotive, nego ideje”. Oni očigledno nemaju ideju kako da se na demokratski način suprotstave dosljednosti i karakteru SDP-a.#jer nismo isti#