GO SDP:Press dr.Hajrudina Kozarevića

Političke partije počele su organazaciju predizbornih aktivnosti povodom vanrednih izbora za gradonačelnika Žuvinica, koji će se održati 28.maja.Do vanrednih izbora dolazi nakon prerane smrti gradonačelnika dr.Samira Kamenjakovića.

Danas je GO SDP Živinice organizovao press konferenciju za svog kandidata na prijevremenim izborima za gradonačelnika Živinica dr. Hajrudin Kozarević.

Predsjednica GO SDP Živinice Amila Hodžić istakla je žal zbog preranog odlaska dr.Samira Kamenjakovića, ali i da su naredni vanredni izbori važni za građane Živinica:

“Nažalost prerano je nas je napustio naš gradonačelnik dr.Samir Kamenjaković i zato se suočavamo sa vanrednim izborima.Mi smo na sjednici Predsjedništva GO SDP Živinice od 16.aprila rekli da ćemo imati kandidata za gradonačelnika.Želim reći da su ovi izbori jako važni za naš Grad Živinice i zato u što većem broju treba izaći na izbore i da se odlučimo za najbolju opciju, a to je drug Hajrudin Kozarević, jer samo tako Živinice mogu biti bolje mjesto za život svih građana”.

Zamjenik predsjednika Izbornog štaba GO SDP Živinice Enes Avdić je, obraćajući se novinarima, rekao da je dr.Hajrudin Kozarević kandidat “osmorke”, te kako je došlo vrijeme da naša lokalna zajednica krene naprijed.

Kandidat GO SDP za gradonačelnika Živinica dr.Hajrudin Kozarević na vanrednim izborima, u svom obraćanju, izjavio je:

“Hvala svima na podršci i prijedlogu da budem gradonačelnik Živinica.Radit ću za dobrobit svih naših građana i ja sam to dokazao u više navrata, bilo kao vijećnik u GV Živinice ili pak kao član Predstavničkog doma Parlamenta FBiH, gdje sam izabran na posljednjim općim izborima.Infrastruktura mora biti bolja i jednom zauvijek riješiti kvalitetno vodosnabdijevanja i kanalizaciju, kao i toplifikaciju.Poznato je da su Živinice najzagađeniji grad u BiH i da zbog nerješene toplifikacije imamo preko hiljadu mini kotlana, što je osnovni razlog pojačanog zagađenja grada.

Poseban akcent bit će na ekonomiji, zapošljavanju mladih, a to  znači širenje i otvaranje novih poslovnih zona.Saradnja poduzetnika i obrazovanja mora biti na višem nivou, kako bi mladi mogli pratiti savremana proizvodna dostignuća.Naša gradska administracija mora biti efikasnija i da bude na usluzi građanima, poduzetnicima i ostalim potrebama”, istakao je kandidat GO SDP Živinice za gradonačelnika dr.Kozarević./Š.G./