GO SDP:Saopštenje za javnost

 

Postovani,
U okviru Predizbornog programa TV Živinice u formi “Izborna hronika”, dana 18.Oktobra objavljen je prilog iz MZ Gračanica, čija tema je završetak projekata asfaltiranja dvije dionice puteva u ovoj MZ-i.

U prilogu se naglašava da su oba projekta finansirana isključivo budžetskim sredstvima. Ništa ovdje ne bi bilo čudno da se u ovom prilogu, koji se emituje u Izbornoj hronici, ne pojavljuju kandidati SDA koji veličaju isključivo svoje zasluge za realizaciju ovih budzetskih projekata.

Postavljamo pitanje:

Da li je Budžet grada Živinica vlasništvo pojedinaca iz SDA ili svih građana ovog grada? Ko to ima ekskluzivno pravo da budžetskim-narodnim parama finansira vlastitu i stranačku predizbornu kampanju?

Podsjećamo, ovo nije jedini primjer kršenja Izbornih pravila od strane pojedinaca iz SDA i njenih kandidata, ujedno predstavnika i Vlasti. O svim ovim nepravilnostima GO SDP će izvijestiti CIK-u i RAK-e.

Obavještavamo i TV Živinice koju također finansiraju svi gradani, a ne jedna stranka, ukoliko nastavi sa ovakvom praksom kršenja pravila, GO SDP Živinice više neće koristiti planirane neplaćene ili plaćene predizborne sadržaje TV Živinice./GO SDP Živinice/