GO SDP:Saopštenje za javnost

Poštovani sugrađani,
Nestanak 22 biračke kutije, sa kojima raspolaže gradska Izborna komisija, je vrh ledenog brijega kada su u pitanju izborne malverzacije određenih grupacija.

Pored dobro uigranih metoda zastrašivanja i prevara birača na red su došle i glasačke kutije koje se sigurno nekome od prevaranata nisu svidile “za uzgoj pilića”.

Već dugi niz godina građani su svjesni da se njihovo demokratsko pravo zloupotrebljava “da na demokratski način biraju one koji će ih predstavljati” od državnog do opštinskog nivoa. Po svemu sudeći da izbore odlučuju brojači, što dodatno iz godine u godinu destimuliše običnog čovjeka da izađe na izbore. Ako se svemu ovome dodaju i malverzacije s biračkim spiskovima i odborima onda običan čovjek s pravon se pita ima li uopšte smisla izaći na izbore. Kako nezvanično saznajemo da se ovih dana traže lični dokumenti, uz obećanje da će im biti urađeno neki od infrastrukturnih projekata. Obzirom da kruže nezvanične informacije do kojih je GO SDP došla o izuzimanju ličnih dokumenata od građana pod izgovorom da je to uslov da im se završe neki od infrastrukturnih projekata, izražavamo sumnju da krađa glasačkih kutija može imati direktnu vezu sa time. A nije isključena mogućnost i da neko od prevarenih građana osvane kao dužnik kredita. Zbog toga GO SDP traži od nadležnih organa, prije svega MUP-a i dr organa, da hitno ispitaju ove nezvanične informacije.

Poštovani sugrađani, dajmo svi svoj maksimalan doprinos da nas još jednom ne prevare i obesprave. Nema straha, samo dostojno i s karakterom. Jer nismo isti./Tim za informiranje GO SDP Živinice/