GO SDP:Saopštenje za javnost

-Savjetnik dvije ključne figure SDA Živinica Abdulah Zukić, zajedno sa Samirom Suljićem, direktorom RMU Đurđevik, pritvoreni zbog mita

Da je ova godina katastrofalna za SDA govori i nova afera njihovih članova u akciji SIPE , kodnog naziva „JAFA“. Naime, Abdulah Zukić, savjetenik trenutnog gradonačelnika Samira Kamenjakovića i Samir Suljić VD Direktor RMU „Đurđevik“ su uhvaćeni sa obilježenim novcem od mita, tačnije reketa, jedne zaštitarske firme iz Živinica.

Rekli bismo ništa neočekivano jer poznavajući biografiju savjetnika aktuelnog gradonačelnika Samira Kamenjakovića, te bivšeg premijera Vlade TK, ministra Poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva, predsjednika UO Doma zdravlja, poznatom u narodu kao veliki meštar u izbornim krađama za račun SDA, Abdulaha Zukića. U savremenom svijetu kad tražite tako bitnu osobu kao što je savjetnik, ukucate ime i prezime na Google i imate predstavu ko je i šta. Ali kad ukucate ime Abdulaha Zukića pojave se sve same afere kao:

-AFERE Abdulah Zukić, vođa huligana u Živinicama bivši ministar izazvao tuču,
-Abdulah Zukić, bivši ministar poljoprivrede, izazvao incident da bi NK Mladost iz Gornjih Živinica bili oduzeti bodovi, jer je direktni konkurent za Prvu kantonalnu ligu FK Slatina,
-“OTME OD MUZIKE MIKROFON I ONDA SVIMA PSUJE MAJKU” Bivši ministar demolirao kafić i tukao goste,
Kantonalno tužilaštvo Tuzlanskog kantona podiglo je optužnicu protiv Abdulaha Zukića (36) iz Živinica, ministra poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede u Vladi Tuzlanskog kantona zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivično djelo primanje nagrade ili drugog oblika koristi radi trgovine uticajem.

Izgleda da su sve ove vijesti iz Crnih hronika bile nedostupne bivšem premijeru TK Tulumoviću i sadašnjem gradonačelniku Živinica Samiru Kamenjakoviću ili su oni žmirili na oba oka. Nisu oni žmirili ni na jedno oko, znali su oni koji je maher Abdulah Zukić, kad je u pitanju izborna krađa i jedan i drugi, kao i cijeli SDA Živinice, itekako su imali koristi od „sposobnosti“ Zukića. Lako je krasti kad iza tebe stoji uhodana mašina Izborne komisije, problem je kad ti dođu momci sa fantomkama.

Izbori su prošli, građani su rekli svoje, birački odbori nešto sasvim drugo, nadamo se da ćemo u budućnosti zajedno spriječiti izborne krađe kako se ovakve i slične stvari ne bi dešavale. Zašto su građani u najtoplijem periodu bez vode, zašto su ogromni krateri na našim putevima izgleda ne brine aktuelnu vlast.

Mi iz GO SDP ŽIVINICE smo do sada bili oprezni u izjavama te smo čekali kako bi se nešto od bitnih projekata počelo rješavati, međutim ovo su trenuci kad se mora biti sa građanima i uz građane, a u tome nikad nismo kalkulisali.Iskreno se nadamo da je ovo početak funkcionisanja pravne države, te želimo da svako odgovara za počinjena krivična dijela.

Vjerovatno će nas botovi ponovo prozvati svakojakim imenima, oni će ponovo biti spasioci Bošnjaka, ali poštovani građani ovo je njihov način borbe. U prilog tome je i da čitava BiH bruji o hapšenju SDA kriminalaca, a naši lokalni mediji šute, nije se njima zamjerit. Razne malverzacije, ucijene, prijetnje, a sve to zarad ličnog i stranačkog interesa.

GO SDP ŽIVINICE će uvijek biti uz običnog čovjeka./Press GO SDP ŽIVINICE/