GO SDP:Saopštenje za javnost

U svojoj pohlepnoj borbi da po svaku cijenu sačuvaju fotelje, SDA-ovi vlastodršci ne biraju sredstva i načine. Članovima i simpatizerima ove stranke, već odavno, postoji znak jednakosti između onoga što je narodno, radničko, penzionersko i ono što je zapravo dopušteno u toku izbornog procesa.

Tako su naši “vladajući” jedan od svojih predizbornih skupova održali Sali RMU Đurđevik, potpuno bestidno kao da je to njihovo vlasništvo. Naravno, tema ovog skupa ni izbliza nije bila problematika koja prati rad rudnika u našoj zemlji , nego mučna borba za glasove i očuvanje vlasti, koliko god to bilo moguće.

Gospodo iz SDA, vaš boravak u RMU Đurđevik bila je idealna prilika da nakratko siđete u rudarske otkope i uvjerite se u kako teškim uslovima svoj hljeb sa sedam kora zarađuju komorati. Naravno ono što je najuočljivije u ovoj priči jeste upravo kršenje izbornog zakona koji jasno propisuje da je zabranjeno koristiti prostorije javnih preduzeća tokom izborne kampanje.

Mi u SDPu, u nedostatku ikakvog odgovora, pokušali smo sami sebi objasniti lokaciju vašeg stranačkog skupa. Da li je to bio radni obilazak da se opet vaši stranački kadrovi još jednom u što većem broju “uhljebe” ?

Naravno da ne. To je za vaše kadrove ipak pretežak posao jer za njih su rezervirana izmišljena radna mjesta na budžetskim jaslama u udobnim foteljama.

Kada ste se već spustili na taj nivo, pa kod ionako izmučenih rudara, putem vrbovanja lobirate za glasove, mogli ste se na licu mjesta uvjeriti da u jednoj smjeni u rudniku u jami radi tek oko desetak proizvodnih radnika.Sve ovo vama nije bitno, važna je rudnička sala i u njoj ponovno salva lažnih obećanja.

Čudi nas činjenica da aktuelno rukovodstvo rudnika, na čelu sa direktorom, nije svjesno da je veći broj njihovih prethodnika zbog kriminalne sprege sa SDA završilo korupcijom,reketom i naposljetku optuženičkim klupama.

Znaju naši komorati jako dobro da nakon ovog skupa u Sali, koju su upravo oni svojim mukotrpnim radom i izgradili , sa sofre za kojom su SDA-ovci večerali, u njihova okna pale tek čemerne mrvice.Svjesni su rudari da treba iskopati još mnogo tona za nove vikendice ili pak skupi automobil za naše eksperte.

Ali, također jako dobro znaju da će, bez obzira na jamski mrak i prašinu dima otpucalih mina, 02.Oktobra njima i njihovim porodicama da svane dan./Tim za informisanje GO SDP BiH Živinice/