GO SDP:Saopštenje za javnost

Živinička vladajuća hobotnica prije kampanje,a posebno u toku nje, intenzivira svoje kriminalne aktivnosti ustoličenja i uhljebljenja stranački poslušnih “kadrova” .Baza broj jedan za ovako prljave aktivnosti je JZU Dom zdravlja Živinice, gdje se na osnovu konkursa objavljenog u “visokotiražnom” Mostarskom listu na mjesta, prije svega medicinskih sestara ,ali i druga izmišljena radna mjesta ustoličavaju “Kursadžije”sa sumnjivim diplomama ili spremačice unapređuju u zdravstvene radnike.

Sve to dok stotine živiničke djece koja su redovno završila medicinsku školu odlaze na biro za zapošljavanje ili spas i svoje bolje sutra traže širom Evrope.Da stvar bude još gora , ali i opasnija po građane, samo u posljednje vrijeme nekoliko pacijenata završilo je na bolničkom liječenju zbog posljedica nestručno date obične injekcije od strane ovih “stručnjaka”.

Ono što ovi uhljebi dobro znaju po naređenju svog stožera biti u prvim redovima stranačkog skupa i aplaudirati lažima svog vođe.Prosto rečeno- zašto bi oni i imali validnu diplomu zdravstvenog radnika kada je nema ni prva dama njihove stranke direktorica UKC Sarajevo.

Osim što ne znaju adekvatno dati injekciju pacijentu “Kursadžije” će morati proći i obuku kako da se vozaju pompezno puštenim liftom napravljenih od narodnih 100.000 konvertibilnih maraka, a iskorištenim u predizbornu kampanju.

Zvuči smiješno, ali je stvarno žalosno da na takav način potcjenjuju inteligenciju našeg naroda. Na kraju želimo iskazati zahvalnost i poštovanje pravim radnicima pomenute ustanove, kojih itekako ima i koji svakodnevno trpe torture nadređenih zato što ne žele slijediti kriminalnu hobotnicu.

Poštovani građani 02.Oktobra i nama kao i vama će svanuti dan kada ćete moći u javnim ustanovama raditi bez pritiska i represije, te pacijentima posvetiti potpunu pažnju./Press GO SDP Živinice/